Τρίτη 24 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ιερή" φωνή στην Επίδαυρο

Μια από τις ωραιότερες φωνές του κόσμου, που επί σειρά ετών έχει διακριθεί για το μέγεθος, την καθαρότητα της φωνής της, αλλά και τη στοχαστική μουσικότητά της, η Αμερικανίδα σοπράνο Τζέσι Νόρμαν θα εμφανιστεί στις 3 του Σεπτέμβρη, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.Η μεγάλη κυρία της διεθνούς οπερατικής σκηνής θα ερμηνεύσει ένα πρόγραμμα, αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη Ντιουκ Ελιγκτον,το οποίο επιμελήθηκε η ίδια. Θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τα τρία "Ιερά Κοντσέρτα",έργα που συνέθεσε ο Ελιγκτον τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του, καθώς και άριες από όπερες, συνοδευόμενη από κουαρτέτο εγχόρδων και πέντε ακόμη μουσικούς (κρουστά, σαξόφωνο, τρομπέτα, μπάσο, κιθάρα), τη Χορωδία Γκόσπελ του Λονδίνου, τον Μ. Μάρκχαμ στο πιάνο και την Μ. Γκίλις στο χορό.

Το γεγονός ότι πολύ συχνά την καριέρα της σφράγισαν παραστάσεις στις οποίες κυριαρχούσε η καινοτομία και η ένθερμη υποστήριξη της σύγχρονης μουσικής πρόσφερε στην Τζ. Νόρμαν μια επιπλέον αναγνώριση ως σπάνιας τραγουδίστριας που παίρνει το ρίσκο να διεκδικήσει τη δική της ξεχωριστή θέση στην ιστορία του τραγουδιού. Η πλούσια καριέρα της έχει να επιδείξει ρεσιτάλ, οπερατικές εμφανίσεις καθώς και συνεργασίες με συμφωνικές ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου.

Το ρεσιτάλ, που θα δώσει στο αργολικό θέατρο, εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας της με σταθμούς το Λονδίνο, το Σάλτσμπουργκ, το Αμβούργο, τη Βιέννη, και τη Ν. Υόρκη. Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, τηλ. 3312.403.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ