Τρίτη 24 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Βλέπεις Θάνου; Είναι καλή

Η κόρη του ανέμου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 100 μέτρων. Φαβορί η Τσιαμήτα για το χρυσό σήμερα στο τριπλούν

Η Κατερίνα Θάνου για μια ακόμη φορά έκανε το καθήκον της απέναντι στον εαυτό της και τον ελληνικό στίβο γενικότερα. Η "κόρη του ανέμου" ήταν τρίτη στον τελικό των 100 μέτρων και έβαλε υποθήκη για το χρυσό μετάλλιο στον Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ που θα διεξαχθεί του χρόνου. Αφού κατά τη βραχύσωμη αθλήτρια που προπονεί ο Χρήστος Τζέκος: "Είχα το μυαλό μου στο χρυσό μετάλλιο. Η Τζόουνς δεν είναι ανίκητη. Κανένας στον κόσμο δεν είναι ανίκητος. Αλλά θα συναντηθούμε και άλλες φορές. Αλλωστε εγώ πηγαίνω σιγά σιγά στους στόχους μας γιατί θέλω να σταθεροποιούμαι. Το ότι ήρθα εδώ και έκανα δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ και πήρα και το χάλκινο μετάλλιο, μόνο ικανοποιημένη μπορεί να με αφήνει...".

Οπως γίνεται αντιληπτό η Κατερίνα Θάνου έχει κάθε λόγο να χαμογελά αφού ο χρόνος κυλά υπέρ της. Επειτα από δύο αποτυχίες το 1995 και το '97 στην Αθήνα, κατάφερε να μπει στον τελικό και να ανέβει στο βάθρο: "Πίστευα ότι μπορούσα να τρέξω κάτω από τα 10.80. Αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο δυνατή τη Μίλερ".

Η Αμερικανίδα υπεραθλήτρια Μάριον Τζόουνς ήταν η νικήτρια με 10.70 ενώ μίνι έκπληξη ήταν η δεύτερη θέση της ομοεθνής της της Ινγκερ Μίλερ που είναι της σχολής του σπουδαίου Τζον Σμιθ.

Ανεμος ο Μορίς Γκριν

Οπως αναμενόταν ο Αμερικανός σπρίντερ Γκριν, η "βολίδα" του Τέξας, ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στον τελικό της κούρσας της μιας... ανάσας.

Με εντυπωσιακή επίδοση 9.80 τα... χρειάστηκε από τη σπουδαία κόντρα με τον βετεράνο Καναδό Μπρούνο Σουρίν που πέτυχε 9.84.

Οσον αφορά τους Ελληνες σπρίντερ Χριστόφορο Χοϊδη και Γιώργο Θεοδωρίδη έφτασαν ως τα προημιτελικά.

Δίδυμο επιτυχίας Τσιαμήτα - Βασδέκη

Η Βούλα Τσιαμήτα έσπασε τα πανελλήνιο ρεκόρ και έγραψε ιστορία στον προκριματικό του τριπλούν. Με χαρακτηριστική άνεση πέρασε τα 15 μέτρα (15.07) και αναμφίβολα στο σημερινό τελικό είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σήμερα το βράδυ: "Μπήκα στον αγώνα για να κάνω ένα χαλαρό άλμα και γι' αυτό μου βγήκε αυτό το τεχνικό πάνω από τα δεκαπέντε μέτρα", τόνισε μετά την επιτυχία της η Βούλα. Αυτό δείχνει τις μεγάλες δυνατότητές της.

Ομως και η Ολγα Βασδέκη έστω και με μπόλικο άγχος ξεπέρασε το όριο και θα είναι στο μεγάλο τελικό. Οι δηλώσεις της αφήνουν υπονοούμενα: "Ο τελικός είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Είμαι σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι θα το αποδείξω εκεί, όσο και αν δεν το περιμένουν πολλοί. Κάποιοι μάλιστα με έχουν ξεγράψει, όμως η Ολγα χτυπάει πάντα δύο φορές...".

Καλή εμφάνιση ο Πολυχρονίου

Μέσα σε μια προσπάθεια έσβησαν τα όνειρα του Χρήστου Πολυχρονίου για ένα μετάλλιο στον τελικό της σφυροβολίας. Στην πέμπτη προσπάθεια βρέθηκε από την τρίτη θέση που βρισκόταν με 78.31 στην 6η, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η παρουσία του δεν ήταν ικανοποιητική. Σίγουρα ο Πολυχρονίου βάζει πλώρη για μετάλλιο στο Σίδνεϊ.

Απέτυχαν Ξάνθου - Παπακώστας

Το άγχος νίκησε την Νίκη Ξάνθου που δεν μπόρεσε να περάσει στον τελικό του μήκους. Η Ροδίτισσα αθλήτρια με προβλήματα στη φορά δεν μπόρεσε να πιάσει το όριο και έτσι επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα. Τα ίδια ισχύουν και για τον Λάμπρο Παπακώστα στο ύψος, όμως ο άλτης του ύψους προερχόταν από βαρύ τραυματισμό που τον είχε εκτός στίβων για πολύ καιρό.

Παγκόσμια η Ντραγκίλα

Κυρίαρχη των αιθέρων είναι η Στέισι Ντραγκίλα που ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ της Εμα Τζορτζ με 4.60. Ο "θηλυκός Μπούμπκα", όπως αποκαλείται στις ΗΠΑ η παγκόσμια πρωταθλήτρια, εκτός από το χρυσό μετάλλιο πήρε και το μπόνους των 9 εκατομμυρίων δραχμών για τη σπουδαία της αυτή επίδοση.

Στη σφαίρα νικητής ήταν ο θηριώδης (136 κιλά παρακαλώ) Σι Τζέι Χάντερ, σύζυγος της Μάριον Τζόουνς, στη σφυροβολία επικράτησε ο Γερμανός Κάρστεν Κομπς, ενώ στα 20 χλμ. βάδην το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε ο Ρώσος Ιλα Μάρκοφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ