Τετάρτη 25 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας

Καταγγελία της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ

Αναβίωση των "γιορτών μίσους" και επιστροφή σε εποχές της πιο μαύρης αντίδρασης επιχειρεί η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού διοργανώνοντας σε διάφορες περιοχές εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας της εμφυλιοπολεμικής περιόδου. Το χειρότερο, είναι ότι τέτοιες εκδηλώσεις, σ' ορισμένες περιπτώσεις όπως, π.χ., στη Δράμα, πλαισιώνονται από τοπικούς άρχοντες της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονός που προκαλεί την πλέον αλγεινή εντύπωση στους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο νομάρχης και ο δήμαρχος Δράμας Κ. Ευμοιρίδης και Μ. Τζίμας, αντίστοιχα, φιγουράρουν με τις υπογραφές τους σε σχετική πρόσκληση - εκδήλωσης "για την 50ή επέτειο της ημέρας της Νίκης... κατά των ξενοκίνητων στο Γράμμο και το Βίτσι"! Ενώ στην ανακοίνωση των Απόστρατων τονίζεται, προκλητικά, από τους ανιστόρητους: "Η νίκη του Γράμμου και του Βίτσι έσωσαν τη Μακεδονία μας από την αυτονόμησή της και τη Χώρα μας από τη σλαβική εισβολή"!

Ανάλογη εκδήλωση οργανώνει και το παράρτημα Εδεσσας της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, με αφορμή "τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ημέρα λήξεως του νικηφόρου αγώνος των Εθνικών Δυνάμεων κατά των ξενοκίνητων κομμουνιστοσυμμοριτών". Τη σχετική πρόσκληση με την οποία επιχειρείται η πλαστογράφηση της πραγματικής ιστορίας, απέστειλε στον Τύπο ο ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος Τσιγάνης. Ο... κομμουνιστοφάγος ταξίαρχος φαίνεται να αγνοεί το γεγονός ότι στην αιματηρή αυτή εμφύλια σύγκρουση, αν κάποιοι πολέμησαν με ηρωισμό και αυταπάρνηση και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας και τη δημοκρατία, αυτοί ήταν οι άνδρες και αξιωματικοί του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Αυτοί μάχονταν για να απαλλάξουν την πατρίδα από τα δεινά της αγγλικής και αργότερα αμερικανικής κηδεμονίας, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του. Ενώ, η αντίθετη πλευρά, ενεργούσε υπό τον... Αμερικανό αρχιστράτηγο Βαν Φλιτ, στον οποίο, σε μια εκδήλωση ακραίας υποτέλειας, παρουσίαζαν: "Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας"!

Η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ

Την ενέργεια αυτή καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, που σημειώνει πως "μας γυρνά σε παλιότερες καταδικασμένες εποχές, χωρίζει το λαό σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα" και, το κυριότερο, επιδιώκει να αντιστρέψει την ιστορική πραγματικότητα του εμφυλίου πολέμου και του δίκαιου αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Τότε και τώρα, ο λαός πάλευε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή και η καλύτερη τιμή για τα θύματα του Εμφυλίου είναι η συνέχιση αυτού του αγώνα", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να απομονώσει τα θλιβερά υπολείμματα του παρελθόντος, καταδικάζοντας παράλληλα τη στάση της κυβέρνησης που στην πράξη ανέχεται παρόμοιες προκλήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ