Τετάρτη 25 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Πίστη για την πρόκριση

Με πίστη στις δυνατότητές τους, θέληση και αισιοδοξία πως τελικά θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πρόκριση οι παίχτες της ΑΕΚ θ' αντιμετωπίσουν σήμερα στο "Ρασούντα" την ΑΙΚ (20.00, MEGA). Οι δευτεραθλητές Ελλάδας έχουν κατανοήσει τις δυσκολίες της αποψινής αναμέτρησης και φυσικά πόσα διακυβεύονται. Δηλώνουν, λοιπόν, έτοιμοι να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και τελικά αυτοί να "σφραγίσουν" το εισιτήριο για το Μονακό (κλήρωση ομίλων). Δεν τους πτοεί, όπως υποστήριξαν, ούτε η απρόσμενη ταλαιπωρία που υπέστησαν στο ταξίδι για τη Στοκχόλμη.

Το εγερτήριο, για να 'ναι στην ώρα τους στο αεροδρόμιο, ήταν στις 7 χθες το πρωί και στο ξενοδοχείο της σουηδικής πρωτεύουσας έφτασαν στις 6.30 τ' απόγευμα!! Μάλιστα λίγο αργότερα πήγαν για προπόνηση... Παρ' όλα αυτά η αναγκαία, για την επίτευξη του στόχου, ηρεμία εν γένει διατηρήθηκε. Σχεδόν όλοι, γνωρίζοντας τι συνεπάγεται θετικό αποτέλεσμα σήμερα (κέρδη εκατομμυρίων, φήμη), έκαναν "την ανάγκη τους φιλότιμο" και "έπνιξαν" τις μουρμούρες και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση.

Ο Τουμπάκοβιτς, θέλοντας προφανώς ν' "αποφορτίσει" από το άγχος τους παίχτες του, ισχυρίστηκε πως "δεν πρόκειται για οριακό παιχνίδι. Η ήττα δεν είναι καταστροφή". Ομως, οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" ξέρουν καλά πως τα πράγματα δεν είναι έτσι... Ο Σέρβος τεχνικός ανέφερε ακόμα "έχουμε καλύτερη ομάδα και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Τις τελευταίες 2 βδομάδες βελτιώσαμε τα σημεία που έπρεπε, για να γίνουμε καλύτεροι. Εχουμε καλή διάθεση, φιλοδοξίες, αισιοδοξία. Δεν πιστεύω πως μπορούμε να ξαναπαίξουμε τόσο λάθος, όσο στον πρώτο αγώνα. Πάντως, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Στην Αθήνα είχαμε πολλές ευκαιρίες να νικήσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε τώρα".

Ο "πονοκέφαλός" του παραμένει η κατάσταση του Καψή. Από τη σημερινή προπόνηση θα οριστικοποιηθεί η συμμετοχή ή όχι του δυναμικού αμυντικού. Αν τελικά δεν τα καταφέρει ο αντικαταστάτης μάλλον θα 'ναι ένας από τους Δέλλα, Ματιάσεβιτς. Κατά τ' άλλα επιστρέφει φυσικά ο Κασάπης και θα ξεκινήσουν ακόμα οι Ατματσίδης, Λάκης, Πέτριτς, Ζήκος, Μάρκος, Σαβέφσκι, Μπιέκοβιτς, Τσίριτς, Νικολαϊδης.

Αισιοδοξία επικρατεί και στην ΑΙΚ, που στο κατάμεστο "Ρασούντα", πιστεύει πως θα τα καταφέρει. Μάλιστα, διοικητικά στελέχη πιστεύουν πως από σήμερα θα ξεκινήσει η κυριαρχία της ΑΙΚ που θα 'ναι διάδοχος της Γκέτεμπρογκ. Ο προπονητής της, Στιούαρτ Μπάξτερ, προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και αρκέστηκε να ξεκαθαρίσει: "Αυτή τη φορά δε θα παίξουμε μόνο αμυντικά, όπως στην Αθήνα". Χαρακτήρισε δύσκολο τον αγώνα και ζήτησε από τους παίχτες του "Ψυχραιμία. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από την εξέλιξη του αγώνα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό". Εκτός του Ενγκλουντ όλοι οι άλλοι παίχτες είναι στη διάθεση του Μπάξτερ. Πάντως, ισχυρίζεται πως δεν έχει καταλήξει στην 11άδα, για την οποία "ο μόνος σίγουρος είναι ο Ασπερ (σ.σ. τερματοφύλακας)". Μάλιστα, υπόσχεται αρκετές εκπλήξεις στον Τουμπάκοβιτς.

  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα των σουηδικών εφημερίδων οι σχέσεις ΑΙΚ - Μπάξτερ δε βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, μ' αποτέλεσμα να μην αποκλείεται αποχώρησή του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ