Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκανδαλώδεις ρυθμίσεις για ΑΝΕΚ - ΔΑΝΕ

Το "σκάνδαλο" ΑΝΕΚ - ΔΑΝΕ δεν έχει τελειωμό! Αφού η ΑΝΕΚ "ρούφηξε" τη ΔΑΝΕ,κατάφερε - παίρνοντας το καλύτερο "φιλέτο" των ακτοπλοϊκών γραμμών - μετά την απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσων,την ένταξη της ΔΑΝΕ στο άρθρο 4 του Ν.1892, ώστε να παραγραφεί ένα μέρος των χρεών της εταιρίας, που υποτίθεται ότι ανέλαβε να ξεχρεώσει ο ίδιος ο Βαρδινογιάννης!Την πρώτη και κύρια ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση την έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκης.

Η απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσων,που εκδόθηκε προχτές και με την οποία η ΔΑΝΕ υπάγεται στο άρθρο 44 του νόμου 1892/90 περί προβληματικών εταιριών, προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι οφειλές προς τους εργαζόμενους θα καταβληθούν σε μετρητά εντός 45 ημερών από την πιστοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που προβλέπεται, διαγραφομένων των τόκων υπερημερίας, των μισθών υπερημερίας, των επιδικασμένων δικαστικών εξόδων.Οι οφειλές προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριας ή επικουρικής, δηλαδή προς το ΝΑΤ, το ΙΚΑ, και άλλα ταμεία, από κάθε αιτία, θα καταβληθούν εξ ολοκλήρου. Οι οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο, από κάθε αιτία, περιορίζονται στο 20% των βεβαιωθέντων ποσών που θα καταβληθούν σε τρεις ετήσιες ισόποσες άτοκες δόσεις, με την πρώτη στις 30/9/2000, τη δεύτερη στις 30/9/2001 και η τρίτη το 2002. Το υπόλοιπο 80% διαγράφεται! Επίσης οι οφειλές προς άλλους Δημόσιους Οργανισμούς και τις επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας (ΟΤΕ - ΔΕΗ) περιορίζονται στο 20% των οφειλόμενων ποσών που θα καταβληθούν σε τρεις ισόποσες άτοκες δόσεις και το υπόλοιπο 80% διαγράφεται!

Από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΑΝΕ, που ολοκληρώθηκε προχτές αργά το βράδυ, εκλέχθηκαν στο ΔΣ ο Σ. Βαρδινογιάννης,ο μεγαλομέτοχος της ΔΑΝΕ Γ. Καλογεράτος,ο κ. Ζαμπετάκης και ο κ. Συριόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝΓ. Τούσσας,που είναι και μέλος της Διοίκησης του ΝΑΤ,κατήγγειλε ότι παρότι στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ του ΝΑΤ που θα γίνει στις 7 Σεπτέμβρη περιλαμβάνεται θέμα "Ενημέρωση για οφειλές της ΔΑΝΕ προς το ΝΑΤ και λήψη απόφασης", δεν υπάρχει συγκεκριμένη εισήγηση από αρμόδια υπηρεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ