Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τον Τσικίτα στον Σαμπρόλ

Πριν από όλες τις ταινίες και πάνω απ' όλες σήμερα είναι ελληνική απολαυστική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου "Σάντα Τσικίτα",που θα παρουσιάσει στις 10.00 το MEGA, που κλέβει την παράσταση. Δυστυχώς, η ταινία αυτή άξιζε καλύτερη τύχη, δηλαδή πιο σωστή επιλογή στην ώρα προβολής. Ο Βασίλης Λογοθετίδης, η Ιλυα Λιβικού, ο Βαγγέλης Πρωτοππάς, ο Στέφανος Στρατηγός, η Σμάρω Στεφανίδου δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην εξαιρετική αυτή ιστορία.

Από τη ΝΕΤ στις 00.30 "Οι ερωτικές ιστορίες έχουν συχνά άσχημο τέλος" του Αν Φοντέν. Πρόκειται για μια δραματική κομεντί γαλλικής παραγωγής του 1993 με πρωταγωνιστές τους: Νόρα, Αλέν Φορμάζ και Σάμι Μπουατζίλια. Η Ζίνα είναι 20 χρόνων και εργάζεται σ ένα παρισινό θέατρο ως ταξιθέτρια. Πρόκειται να παντρευτεί έναν ταξιτζή, τον Σλιμ, ένα νέο που ελπίζει πως μια μέρα θα γίνει δικηγόρος. Οταν συναντά τον πρωταγωνιστή του έργου της παράστασης, αποφασίζει να γίνει κι αυτή ηθοποιός, ενώ θέλει να διατηρήσει και τους δυο άνδρες και ενώ ξέρει ότι κανένας από τους δυο δε θα είναι ο άνδρας της ζωής της.

Από την ΕΤ-3 στις 24.00 "Δόκτωρ Μ" του Κλοντ Σαμπρόλ. Θα μεταφερθούμε στο Βερολίνο και θα γυρίσουμε το ημερολόγιο λίγο μπροστά, στο άμεσο μέλλον. Ο πληθυσμός της πόλης είναι τρομερά αγχωμένος από τις πιέσεις της μοντέρνας ζωής. Ο φουτουριστικός αυτοματισμός επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων σε μεγάλο σημείο. Το οργανωμένο αντίδοτο σ' αυτό το χάος της εποχής των μηχανών είναι οι διακοπές του κλαμπ "Θέρατος". Οι διαφημίσεις για το "Θέρατος" έχουν γεμίσει την πόλη. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με τεράστιες οθόνες που προβάλλουν ένα μοντέλο Τζένιφερ Μπιλς,που υπενθυμίζει συνεχώς στον κόσμο ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορούν να κάνουν και ότι είναι καιρός να φεύγουν. Ξαφνικά, ένα πρωινό η πόλη αναστατώνεται από τη σύγκρουση ενός φορτηγού, που μετέφερε χημικά, με ένα τρένο. Αμέσως μετά ένα θανατηφόρο τοξικό σύννεφο ελευθερώνεται, διαχέεται στην ατμόσφαιρα σκοτώνοντας πολλούς ανθρώπους. Ο πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης μ' έναν ντεντέκτιβ της πόλης εξετάζουν τη θεωρία της "αυτοκτονικής ρύπανσης". Ο αριθμός των θανάτων και ο μαζικός πανικός ολοένα αυξάνεται, όπως και το πλήθος των ανθρώπων που καταφθάνουν στα γραφεία των "Διακοπών του Θέρατος", αναζητώντας με απελπισία κάθε τρόπο για να αποδράσουν. Με τους Αλαν Μπέιτς. Τζένιφερ Μπιλς, Ζαν Νικλάς. Προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξης Ν. Δεμερτζόγλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ