Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1 - 0
Ονειρα που πήγανε χαμένα

Η ήττα στο Οσλο πισωγύρισε την εθνική ομάδα

"Ονειρο ήταν και πάει" (και αυτό). Η εθνική ομάδα ηττήθηκε στη Νορβηγία με 1 - 0 (35 Λεόναρτσεν) και πλέον η συμμετοχή της στα προκριματικά του EURO 2000 περιορίζεται στην αναγκαιότητα του τυπικού. Αλλη μια προσπάθεια κατέληξε σε φιάσκο και το μόνο που απομένει είναι άπαντες να δείξουν φιλότιμο (που δεν επέδειξαν πριν) και στους δύο εναπομείναντες αγώνες να τηρήσουν τα προσχήματα.

Η απόσταση μεταξύ λόγων και έργων αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά τεράστια. Μεγαλοστομίες και υποσχέσεις πριν από το παιχνίδι στο Οσλο, ένα μάτσο ταλαίπωροι εντός τερέν. Βέβαια, η πραγματικότητα είναι πως η πρόκριση δε χάθηκε στη Νορβηγία. Απλά εκεί μπήκε η σφραγίδα στο "τιμολόγιο αποτυχίας". Η "αυτοκτονία" έγινε αλλού. Εκεί και όταν ένα μάτσο ακριβοπληρωμένων άσων, που διάγουν ή ορέγονται διεθνή καριέρα, δεν μπορεί να κερδίσει Αλβανία, Σλοβενία ή Λετονία.

Είναι οι ίδιοι μαζί με τους παράγοντες (που 'χουν επίσης σημαντικό μερίδιο ευθύνης), οι οποίοι λίγο μετά την κλήρωση "κοκορεύονταν" πως "είναι ευνοϊκή κλήρωση. Εχουμε σίγουρη τη δεύτερη θέση και θα παλέψουμε για την πρώτη". Για να συμβούν όμως αυτά χρειάζονται προσπάθεια, οργάνωση και ομοψυχία. Σχεδόν τίποτα απ' αυτά δεν τηρήθηκε, άρα φυσιολογικά ήρθε η αποτυχία.

Μαζί της "έφερε" τις αναμενόμενες γκρίνιες, τις εν θερμώ κρίσεις και τις αλληλοκατηγορίες. Ο γγ της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτσης, χτες το πρωί κατηγορηματικά διαβεβαίωνε πως δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης Δανιήλ. Ηδη όμως άρχισε η φημολογία, το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ (αφού απομάκρυναν τους δημοσιογράφους) και το "μπαλάκι" πετάχτηκε στην Τεχνική Επιτροπή. Ολα αυτά όμως είναι "αμπελοφιλοσοφίες".

Οσο οι υπεύθυνοι (;) αντιμετωπίζουν αποσπασματικά και επιφανειακά τα πράγματα, θα διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση. Για να ξεφύγεις από τη μιζέρια εκτός απ' το να το θέλεις πρέπει και να μπορείς. Για να μπορέσεις χρειάζονται έργα και όχι λόγια, άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το σύνολο και όχι για τον εαυτό τους.

Αλλιώς η συνέχεια θα είναι μια από τα ίδια. Επιτυχίες - "πυροτεχνήματα", χωρίς υπόβαθρο και προσμονή περιστασιακών διακρίσεων. Κάποιοι πασχίζουν να κρατήσουν τις ισορροπίες αναδεικνύοντας την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για διαφορετική πορεία στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Για να γίνει όμως αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος. "Να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο", όπως δήλωσε ο Ηλίας Ατματσίδης. Σε όλα τα επίπεδα θα προσθέσουμε μεις.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ