Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΑΓΝ
Φιλοκυβερνητικό "ρεσιτάλ"

"Υποταγή ή κλείσιμο", η θέση βουλευτών και φιλοκυβερνητικών παραγόντων σε ενημερωτική συγκέντρωση

Ενημερωτική συγκέντρωση με θέμα τη διασφάλιση της εργασίας, την προοπτική της επιχείρησης και την καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, πραγματοποίησε, την Κυριακή στην πλατεία Μαντουδίου,το Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΙΟΜΑΓΝ (συγκρότημα πρώην Σκαλιστήρη).

Οι 400 εργαζόμενοι στην επιχείρηση έχουν φτάσει στο απροχώρητο οικονομικά και απειλούνται με ανεργία για δεύτερη φορά, με κύριο υπεύθυνο την κυβέρνηση, η οποία αφήνει ασύδοτους επιχειρηματίες τύπου Βαρβούτη να κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων και του δημοσίου. Ομως, παρ' όλη την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει για τη στάση του εργοδότη και την άρνηση των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων να "τρίξουν δόντια" στον Κ. Βαρβούτη,η πλειοψηφία του σωματείου άγεται και φέρεται από τους φιλοκυβερνητικούς παράγοντες της περιοχής, οι οποίοι καλλιεργούν συστηματικά τα εκβιαστικά διλήμματα "ή κάθεστε καλά ή θα κλείσει η επιχείρηση". Για να μην αναφερθούμε στο ολίσθημα του προέδρου του σωματείου, να καλέσει μόνο τους βουλευτές που ανήκουν σε συγκεκριμένα κόμματα και όχι τα κόμματα.

Κατά την προχτεσινή συγκέντρωση, τόσο οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές Δ. Πιπεργιάς και Γ. Καλαμακίδης,όσο και οι φιλοκυβερνητικοί δήμαρχοι Κηρέως και Αυλέως,μετέφεραν το "ενδιαφέρον" της κυβέρνησης, αλλά και την πίστη τους στην "ελεύθερη αγορά" και τις ιδιωτικοποιήσεις. Από κοντά και ο τρίτος της παρέας, ο βουλευτής του ΣΥΝ Β. Αποστόλου,ο οποίος, επικροτώντας και υπερθεματίζοντας για όλα τα παραπάνω, βρήκε να διαμαρτυρηθεί μόνο γιατί δεν κλήθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης!

Στον αντίποδα όλων αυτών και στην ουσία του προβλήματος, των αποτελεσμάτων της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ.Αποκάλυψε τους υπεύθυνους και αίτιους του ξεπουλήματος της παραγωγικής βάσης της χώρας, το ρόλο των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα και κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους της περιοχής, όλους όσοι υφίστανται τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, να συντονίσουν τη δράση τους και τον αγώνα τους σε μέτωπο για ρήξη μ' αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της. Για να δρομολογηθεί φιλολαϊκή πολιτική που θα στηρίζει τους κλάδους της παραγωγικής βάσης της χώρας και στα πλαίσια αυτά η δημιουργία Δημόσιου Ενιαίου Φορέα Λευκολίθου, ως μόνης βιώσιμης και αναπτυξιακής λύσης για την περιοχή. Το ΚΚΕ - τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΕ Εύβοιας - όπως έπραξε μέχρι σήμερα, έτσι θα συμπαρασταθεί και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ