Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΕΣΑΚ ΣΑΜΟΥ
Ενισχυμένη η ταξική λογική

Η παράταξη χαιρετίζει την ενίσχυση του συνδυασμού ΑΤΕ του ΕΚ Σάμου

Την ικανοποίησή της και τις ευχαριστίες της, προς τους εργαζόμενους και τους αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Σάμου,εκφράζει η ΤΕ ΕΣΑΚ της Σάμου,για την ενίσχυση του συνδυασμού "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ",στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Σάμου στις 5 του Σεπτέμβρη, για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Ο συνδυασμός πήρε 26 ψήφους και κατέλαβε 9 έδρες στο ΔΣ, τις τρεις έδρες της Εξελεγκτικής Επιτροπής και εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στις προηγούμενες εκλογές, ο συνδυασμός ήταν πάλι πρώτη δύναμη, με 18 ψήφους και 6 έδρες στο ΔΣ, δυο έδρες στην Εξελεγκτική Επιτροπή και έναν αντιπρόσωπο για το Συνέδριο.

Ο δεύτερος συνδυασμός, ο ΣΕΚΕ,από 13 ψήφους, 5 έδρες στο ΔΣ και μία έδρα στην Εξελεγκτική Επιτροπή, έπεσε στους 5 ψήφους και στις δυο έδρες στο νέο ΔΣ.

Η ΤΕ της ΕΣΑΚ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι το ψηφοδέλτιο είναι προϊόν συνεργασίας των δυνάμεων που επιδιώκουν αλλαγή πλεύσης στο συνδικαλιστικό κίνημα. "Από τη λογική της συναίνεσης και της υποταγής στις οποίες κυβερνητικές επιλογές, που έχουν σαν αποτέλεσμα την κατάργηση βασικών εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, στην ανάγκη για αγωνιστικό ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σύμφωνα και με τις θέσεις που ψηφίστηκαν στο 26ο Συνέδριο του ΕΚ Σάμου".

Η παράταξη "υπόσχεται ότι μαζί τους θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων, για τη διεκδίκηση βασικών αναγκών και αιτημάτων μας και για την ανάπτυξη του τόπου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ