Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Ορφάνεψε" από γήπεδο

"Θέλουμε γήπεδο και το θέλουμε τώρα. Στάδιο αντάξιο της ιστορίας και της εμβέλειας της ΑΕΚ. Τουλάχιστον από κάτι κακό να βγει κάτι καλό". Οι φράσεις αυτές ανήκουν στα διοικητικά στελέχη της ΑΕΚ Π. Στάθη, Μ. Αγγελόπουλο, Γ. Γρανίτσα και αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία αλλά και τις επιδιώξεις των παραγόντων στη δευτεραθλήτρια. Το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια κρίθηκε από τους αρμόδιους ακατάλληλο, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη από τον πρόσφατο σεισμό.

Οι "κιτρινόμαυροι" δήλωσαν μεν λυπημένοι, δε θ' αφήσουν όμως το... λαχείο ανεξαργύρωτο. Οπως μάλιστα ανέφεραν στις μεταξύ τους συζητήσεις "έχουμε μοναδική ευκαιρία. Υπάρχουν μπροστά εκλογές και Ολυμπιακοί Αγώνες. Αν δεν τα καταφέρουμε τώρα, δε θα τα καταφέρουμε ποτέ". Αίτημά τους, τ' οποίο αντιμετωπίζεται θετικότατα από την πολιτική ηγεσία, η ανέγερση εκ βάθρων νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων.

Ηδη προχώρησαν σ' επαφή με στελέχη του υφυπουργείου Αθλητισμού, ενώ την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση με την προσθήκη του ΥΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη. Ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ, Π. Στάθης, δεσμεύτηκε πως περίπου σ' έναν μήνα θα παρουσιαστούν τα σχέδια και στόχος είναι σε δύο χρόνια η ΑΕΚ ν' αγωνιστεί στο νέο γήπεδο.

Πώς θα φτάσουμε εκεί; Εξετάζονται αρκετοί τρόποι. Οι παράγοντες της ΑΕΚ περιμένουν πως τα κονδύλια θα προέλθουν από τρεις πηγές. Χρηματοδότηση της ΓΓΑ, της 2004 ΑΕ (σ.σ. το γήπεδο περιλαμβάνεται στο φάκελο των Ολυμπιακών) και το σχετικό κονδύλι για τους σεισμόπληκτους. Δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και η ΑΕΚ. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί αφού πρέπει να ξεπεραστούν αρκετές "λεπτομέρειες".

Δηλαδή, παρά τις φραστικές εξαγγελίες πως ήδη αυτό συνέβη, να συμφωνήσουν ΠΑΕ - ερασιτέχνης. Για να γίνουν κατανοητές οι "λεπτομέρειες" να επισημάνουμε τα εξής: Αν οι εγκαταστάσεις ξανακτιστούν στη Ν. Φιλαδέλφεια θ' ανήκουν (σ.σ. όπως τώρα) στον ερασιτέχνη. Για να βάλει λεφτά η ιδιοκτήτρια της ΠΑΕ εταιρία, όπως είπε ο Στάθης: "Πρέπει να 'χει ουσία. Διαφορετικοί όροι είναι όταν χρηματοδοτείς το 1/3 και αλλιώς όταν το κάνεις για τα 2/3"... Αν πάνε σ' άλλη έκταση τότε η ιδιοκτησία του γηπέδου θα περάσει στην ΠΑΕ...

Επίσης, η παραμονή στη Ν. Φιλαδέλφεια θα εξαρτηθεί και από τη δημοτική αρχή. Αν ικανοποιηθούν κάποια "κιτρινόμαυρα" αιτήματα, π.χ. επιπλέον εκτάσεις, έχει καλώς. Σ' αντίθετη περίπτωση "θα το κάνουμε αλλού". Πληροφορίες θέλουν το Δήμο Ν. Ιωνίας να 'χει παραχωρήσει ό,τι χρειάζεται. Στην 2004 ΑΕ οι παράγοντες της ΑΕΚ προσβλέπουν ακόμα γιατί "μπορεί με συνοπτικές διαδικασίες να ξεπεραστεί γραφειοκρατία". Δηλαδή να κάνουν ό,τι θέλουν με συνοπτικές διαδικασίες...

Οπως και να 'χει, το νέο γήπεδο είναι αναγκαίο και θα χτιστεί. Με ποιο τρόπο, πόσα και από πού χρήματα, με ποιες διαδικασίες, είναι ευθύνη των αρμοδίων. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν πολλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ