Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ 3-3
"Χάθηκε" η μπάλα

Συγκλονιστικό ματς στο ΟΑΚΑ, καθήλωσε τους 70.000 φίλους των "ερυθρολεύκων"

Την ίδια γεύση με πέρσι είχε η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού οι "ερυθρόλευκοι" για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν μπόρεσαν να ανοίξουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Τότε ήταν το 2-2 στην Πορτογαλία με την Πόρτο, χθες το 3-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ. Οι οπαδοί των πρωταθλητών που γέμισαν το στάδιο (70.000 περίπου) δεν μπόρεσαν να δουν την ομάδα τους να επικρατεί των Ισπανών, που ας σημειωθεί ότι, όπως και πέρσι, έφυγαν από την Αθήνα με το βαθμό της ισοπαλίας. Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, ιδιαίτερα στο Β μέρος Ολυμπιακός και Ρεάλ στο τέλος μοίρασαν τα γκολ και τους βαθμούς. Αλλωστε έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας και οι δυο ομάδες είχαν εξίσου τις ίδιες πιθανότητες, τόσο για τη νίκη όσο και... για την ήττα.

Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που χάρηκαν πρώτοι, αφού μετά από ένα καλό ξεκίνημα μόλις στο 10 και μετά από άριστη εκτέλεση φάουλ του Ζάχοβιτς, ο Τζιοβάνι με κεφαλιά "έγραψε" το 1-0. Το λάθος των παικτών του Ντούσαν Μπάγεβιτς να οπισθοχωρήσουν και να "δώσουν χώρο" στους αντιπάλους τους το εκμεταλλεύτηκε άριστα η Ρεάλ που με τον Μακμάναμαν στο 21 ισοφάρισε το σκορ. Και σαν να μην έφθανε αυτό, στο 31 ο Ρομπέρτο Κάρλος με απευθείας χτύπημα φάουλ έδωσε το προβάδισμα στους Ισπανούς.

Με την έναρξη του Β μέρους και την είσοδο του Γκόγκιτς στον αγώνα ο Ολυμπιακός ανέκτησε την πρωτοβουλία. Στο 64 μετά από σέντρα ακριβείας του Σερβοκύπριου επιθετικού ο Τζιοβάνι με διπλή προσπάθεια ισοφάρισε σε 2-2. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ζάχοβιτς να δηλώσει "παρών" και να "γράψει" το 3-2. Ομως δέκα λεπτά πριν τη λήξη (80) ο Ραούλ εκμεταλλεύτηκε άριστα άστοχη έξοδο του Ελευθερόπουλου και χάρισε στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας.

Την κίτρινη κάρτα του Ολλανδού διαιτητή Βαν ντερ Ελντε είδαν οι Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι και Γκούτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Τζόρτζεβιτς, Πουρσανίδης, Μαυρογεννίδης (46' Αμπονσά), Γιαννακόπουλος (59' Γκόγκιτς), Οφορίκουε, Ζάχοβιτς (85' Νινιάδης), Τζιοβάνι.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ρεδόντο (72' Γκούτι), Ιέρο (59' Ελγέρα), Χούλιο Σέζαρ, Τζέρεμι, Μακμάναμαν, Σάβιο, Ραούλ, Μοριέντες (53' Ανελκά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ