Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιστασιακές εκδηλώσεις

Εκδήλωση για τα 65 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, τα 62 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας πραγματοποιείται την Κυριακή 12 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι αντιστασιακές οργανώσεις ΠΕΑΕΑ, ΠΕΕΠΠ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης.

-- Τιμώντας τα 60 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΕΕΠΠ διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής στη Λιλαία (Αγόριανη) Παρνασσού, τη γενέτειρα του αείμνηστου Διοικητή της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ Καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου), την Κυριακή 12 Νοέμβρη 2006.

Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί της Κυριακής ώρα 8 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος, με επιστροφή την ίδια μέρα το βράδυ. Μετά την εκδήλωση θα γίνει επίσκεψη στο Χάνι της Γραβιάς, όπου ο Οδυσσέας Ανδρούτσος έδρασε κατά των Τούρκων στα 1821.

-- Ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ Πετρούπολης διοργανώνει, το Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006 και ώρα 6.30 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο του δήμου (Αθ. Διάκου και Μπουμπουλίνας), εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ