Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Πολιτική για την κερδοφορία του κεφαλαίου

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα καταψηφίσουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον, που είναι προσαρμοσμένες στην εξασφάλιση των κερδών των μονοπωλίων

Με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου, προσέγγισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη θεματική στρατηγική για την προστασία και τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Σε παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας επισήμανε ότι τα ζητήματα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος καλύπτονται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα ένα συνονθύλευμα πολιτικών, νομοθετικών πράξεων, προγραμμάτων και σχεδίων δράσης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζονται τα δύο κείμενα «είναι η Κοινή Αλιευτική Πολιτική και η Πράσινη Βίβλος για το μέλλον της Κοινής Ναυτιλιακής Πολιτικής της ΕΕ, που είναι προσαρμοσμένοι στη διασφάλιση και αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς. Και όλα αυτά, στο πλαίσιο του 6ου Προγράμματος Δράσης για το Περιβάλλον (2002-2012) που έντονα έχουμε κριτικάρει».

Πρόκειται για μία πληθώρα ανούσιων παρεμβάσεων στο ίδιο μήκος κύματος με την Πρόταση της Επιτροπής και με πιο «τολμηρή» τη συντόμευση της προθεσμίας του 2021 στο 2017, τόνισε ο Γ. Τούσσας, υπογραμμίζοντας ότι «οι ουσιαστικές ανάγκες προστασίας των θαλασσών και του περιβάλλοντος των χωρών τίθενται στην προκρούστεια κλίνη της στρατηγικής ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, δηλαδή της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου, με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ