Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Ρηγίλης

Μετά τα ψίχουλα που μοίρασε η κυβέρνηση της ΝΔ στους αστυνομικούς, χτες ο γραμματέας της. Ελ. Ζαγορίτης, έδειξε... κατανόηση στις διαμαρτυρίες τους για τη μη ικανοποίηση των υπόλοιπων αιτημάτων τους. Συνδικαλιστές αστυνομικοί συναντήθηκαν με τον γραμματέα της ΝΔ το απόγευμα, ενώ το πρωί είχαν πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Παράλληλα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρας, σχολιάζοντας τη στάση των συνδικαλιστών επισήμανε πως... «με το "στανιό" δεν μπορεί να επιδειχθεί ευγνωμοσύνη». Ενα από τα κύρια αιτήματα των αστυνομικών είναι η αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφάλειας. Μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες εργάζονται τουλάχιστον έξι μέρες τη βδομάδα. Στον ένα χρόνο έχουν 60 μέρες υπερεργασίας, στα πέντε χρόνια συμπληρώνουν ένα χρόνο και στα 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας συμπληρώνουν πέντε χρόνια υπερεργασίας.

Ο Ελ. Ζαγορίτης συνέδεσε την ικανοποίηση των αιτημάτων με τις αντοχές της οικονομίας. Εξάλλου το έκτακτο γενικό συμβούλιο των πρωτοβάθμιων οργανώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που συνήλθε χτες, επικύρωσε προηγούμενη απόφαση για κινητοποίηση στις 28 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ