Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή όταν ταξιδεύουν στο Μεξικό, επισημαίνοντας τις «πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις και τις πολιτικές ταραχές στη χώρα, με επίκεντρο την Οαχάκα», και προειδοποιώντας ότι η επερχόμενη αναγόρευση στο θώκο του προέδρου της χώρας Φελίπε Καλντερόν, και την εθνική εορτή του Μεξικού, μπορεί να αποτελέσουν καταλύτες νέων επεισοδίων στη χώρα.

-- Πέθανε σε ηλικία 94 χρόνων ο Αμερικανός οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν, τιμημένος με το Νόμπελ Οικονομίας του 1976 και ηγέτης της Σχολής του Σικάγου. Το όνομα του Φρίντμαν είναι συνδεδεμένο με μονεταριστικές προσεγγίσεις και κυρίως με την «ελευθερία της αγοράς». Από τα πρώτα του... πειράματα η χούντα του Αουγκούστο Πινοτσέτ.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Η ΕΕ θα αποστείλει 70 παρατηρητές για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Δεκέμβρη στη Βενεζουέλα, όπως ορίζεται από συμφωνία στην οποία κατέληξε η ΕΕ με την εκλογική αρχή στο Καράκας.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Ο Ρίτσαρντ Κόσι, πρώην επικεφαλής του λογιστικού τμήματος της «Enron Corporation» («Ενρον»), καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών για απάτη, καταδίκη που προστίθεται σε αρκετές άλλες. Η εταιρεία κατέρρευσε λίγο μετά την 11η Σεπτέμβρη προκαλώντας αναταραχή στις χρηματαγορές και μέγα σκάνδαλο, αφού στις απάτες της «Ενρον» ήταν άμεσα αναμεμειγμένος ο Λευκός Οίκος.

ΧΑΪΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ.-- Είκοσι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ινδουιστών και μουσουλμάνων για ένα τέμενος στο νότιο κρατίδιο Αντρα Πραντές της Ινδίας, με αφορμή την κατεδάφισή του για την κατασκευή δρόμου.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Την ανάγκη «ομόφωνης στήριξης της μελλοντικής απόφασης» του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου από όλους, επισήμανε χτες ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα, στη διάρκεια συνάντησής του με το Σουηδό υπουργό Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ