Σάββατο 29 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου

Αύριο Κυριακή, στις 11.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου, θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Η. Ευθυμιόπουλου, η πρώτη συνεδρίαση του Δεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου (πρόκειται για το φορέα διαχείρισης), με την οποία αρχίζει και τυπικά η λειτουργία του.

Η δημιουργία του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου δημιουργήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα στις 22 Δεκέμβρη 1999, με στόχο τη διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς και τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων του νησιού, που αποτελεί βιότοπο της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα - Καρέτα.

Με το Διάταγμα, βέβαια, αυτό δεν καταργούνται οι διαμορφωμένες καταστάσεις, αλλά η κυβέρνηση πιστεύει ότι με τη νομοθέτησή του και κυρίως με τη σύσταση του φορέα διαχείρισης του Πάρκου θα σταματήσει η διαδικασία παραπομπής της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που άρχισε το 1999. Παράλληλα, θα αρθεί το πάγωμα διοχέτευσης κοινοτικών κονδυλίων στη Ζάκυνθο, που έχει επιβάλει από το 1998 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω έλλειψης μέτρων για την καταστροφή του βιοτόπου της θαλάσσιας χελώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ