Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Δεν αποτελεί κυρίως πιάτο, αλλά μπορεί να συνοδεύσει κάποιο φαγητό ή να συμπληρώσει διάφορους μεζέδες, που με λίγο κρασάκι και κουβεντούλα με τους φίλους τις κρύες βραδιές θα δώσει μιαν άλλη εμπειρία στον ουρανίσκο μας. Θα φτιάξουμε, λοιπόν, γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με τυρί. Ξεκινάμε ψήνοντας 8 πιπεριές στο γκριλ, γυρίζοντάς τες συχνά μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Οταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε μία μία κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρούμε εύκολα έτσι τη φλούδα. Τις σκίζουμε από μία πλευρά και αφαιρώντας το κοτσάνι και τους σπόρους τις αραδιάζουμε ανοιχτές σε ένα πιάτο. Για τη γέμιση κάνουμε τα εξής: Λιώνουμε με ένα πιρούνι 300 γρ. φέτα, προσθέτουμε ένα αυγό χτυπημένο και λίγο γάλα. Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε πιπεριά και την τυλίγουμε. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο πιρέξ. Τις περιχύνουμε με ένα μείγμα από ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο γάλα και ένα αβγό χτυπημένο. Αν μας έχει περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε κι εκείνη στο μείγμα του γιαουρτιού. Τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου κι έτοιμος ο μεζές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ