Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα προστασίας του λιμανιού Μυτιλήνης

Μέτρα προστασίας του λιμανιού της Μυτιλήνης από τα επικίνδυνα φορτία καυσίμων, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνουν στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και ΠΕΧΩΔΕ.

Είναι γνωστό - αναφέρουν οι βουλευτές - ότι τα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη κλπ.) έρχονται σε βυτία ή «χύμα» με πλοία στο νησί της Λέσβου. Το γεγονός ότι η εκφόρτωσή τους γίνεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, επιβάλλει να παίρνονται όλα τα μέτρα για την πρόληψη και την αποφυγή του όποιου ατυχήματος, αλλά και για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ανάμεσα σ' αυτά - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - είναι και όλα εκείνα τα μέτρα που δίνουν τη δυνατότητα της παρέμβασης από τη θάλασσα, πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο με την ύπαρξη πυροσβεστικού πλοίου, το οποίο ζητά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Επειδή το θέμα είναι άκρως σοβαρό - καταλήγουν οι δύο βουλευτές - ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε άμεσα να ικανοποιηθεί το παραπάνω αίτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ