Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Κάλεσμα στον αγώνα!

Πανελλαδική αγροτική σύσκεψη, στις 2 Δεκέμβρη, στη Λάρισα για την προετοιμασία νέων αγροτικών κινητοποιήσεων

Σε νέους αγώνες καλεί η ΠΑΣΥ τους μικρομεσαίους αγρότες, με αφορμή την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που φέρνει νέες δυσμενείς εξελίξεις στη γεωργία και την κτηνοτροφία

ICON

Σε νέους αγώνες καλεί η ΠΑΣΥ τους μικρομεσαίους αγρότες, με αφορμή την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που φέρνει νέες δυσμενείς εξελίξεις στη γεωργία και την κτηνοτροφία
Πανελλαδική αγροτική σύσκεψη, οργανώνει, στις 2 Δεκέμβρη, στη Λάρισα, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, όπου θα συζητηθεί η προετοιμασία των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων - αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα του ερχόμενου Γενάρη - στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της νέας ΚΑΠ και για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ έχει εξαγγείλει πλατιά εξόρμηση, σ' όλη την Ελλάδα, με στόχο την πλήρη ενημέρωση του αγροτικού κόσμου για τις νέες δυσμενείς εξελίξεις στη γεωργία και την κτηνοτροφία, που «φέρνει» η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και την αγωνιστική κινητοποίησή του, σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, η ΠΑΣΥ εντείνει την προσπάθεια για την οργανωτική ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, με την προώθηση της ενοποίησης των αγροτικών συλλόγων ανά ευρύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα, στους οποίους θα ενταχθούν όλοι οι αγρότες, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων. Αμεσα οι επιτροπές της ΠΑΣΥ καλούνται να διαμορφώσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης των αγροτικών συλλόγων της περιοχής τους, όπου υπάρχουν και τη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν.

Η ευθύνη σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Οπως τονίστηκε σε συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, που πραγματοποιήθηκε, πριν λίγες μέρες στη Λάρισα, για τη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους μικρομεσαίους αγρότες με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, οι αποκλειστικές ευθύνες ανήκουν στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν και εφαρμόζουν τον ΠΟΕ, την ΚΑΠ και τις αναθεωρήσεις της.

Επισημάνθηκε ότι από κοινού τα δυο κόμματα προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των μικρομεσαίων αγροτών για τη νέα ΚΑΠ, προβάλλοντας τα «αργύρια» των αποσυνδεμένων επιδοτήσεων, που τις έχουν αποδεκατίσει με τις «νόμιμες» και παράνομες παρακρατήσεις, οι οποίες σε ορισμένα προϊόντα φτάνουν στο 20%. Δε λένε, όμως, πως οι επιδοτήσεις αυτές είναι προσωρινά επιδόματα ανεργίας, που σύντομα θα μειωθούν και θα καταργηθούν και ήδη, προτού δοθούν, συζητιέται στα επίσημα όργανα της ΕΕ η δραστική μείωση και η κατάργησή τους, με κυρίαρχη άποψη να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση και να εφαρμοστούν οι νέες αποφάσεις από το 2010.

Σημαντικές ευθύνες - υπογραμμίστηκε - φέρουν και οι διοικήσεις των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων, που είναι ταυτισμένες με την πολιτική, τους στόχους και τα «επιχειρήματα» της ΕΕ και την αντιαγροτική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κι επιπλέον, κάνουν ό,τι μπορούν για να εκτονώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και να υπονομεύσουν τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, λειτουργώντας σαν «Πέμπτη Φάλαγγα» στο αγροτικό κίνημα.

Αλλαγή των συσχετισμών

Για την ΠΑΣΥ - τονίστηκε - η συρρίκνωση της αγροτικής οικονομίας, η παραγωγική αποδιάρθρωση ολόκληρων περιφερειών, η δραστική μείωση παραδοσιακών και δυναμικών καλλιεργειών, ο αποδεκατισμός του αγροτικού εισοδήματος, το κλείσιμο εργοστασίων στην ύπαιθρο και το μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει μονόδρομο για τη χώρα μας.

Υπάρχει διέξοδος και βρίσκεται στην ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού μας. Θα σέβεται το περιβάλλον και τη δημόσια Υγεία. Θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών, οι οποίοι θα ενισχύονται πολύπλευρα από το κράτος, που με την εκτέλεση βασικών αγροτικών έργων υποδομής, με τη δημιουργία βιομηχανιών παραγωγής αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων, με κρατικό πιστωτικό σύστημα κ.ά. θα συμβάλλει στη ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής.

Αυτή η διέξοδος που είναι αναγκαία για τους μικρομεσαίους αγρότες και το λαό, είναι αντίθετη στα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων, των πολυεθνικών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαγροτών, που υπηρετούν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις με τον ΠΟΕ και την ΚΑΠ.

Γι' αυτό και η εφαρμογή της θα έχει δυσκολίες και προϋποθέτει τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων, την ενίσχυση της ΠΑΣΥ και όσων πολιτικών δυνάμεων διαφωνούν, αντιστέκονται και αντιπαλεύουν τον ΠΟΕ, την ΚΑΠ, την ΕΕ, την πλουτοκρατία.


Ρεπορτάζ:
Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ