Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αρχίζουν νέες κινητοποιήσεις

Την προσεχή Τετάρτη γίνεται 24ωρη απεργία των γιατρών και των εργαζομένων

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών και των φοιτητών την περασμένη Πέμπτη έξω από το υπουργείο Υγείας

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών και των φοιτητών την περασμένη Πέμπτη έξω από το υπουργείο Υγείας
Οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία αρχίζουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που παγώνει τους μισθούς και χειροτερεύει τις συνθήκες εργασίας και συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα, για τους γιατρούς επιχειρείται η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας με την προώθηση της αντιδραστικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που αποτυπώνεται στο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 76/2005. Ηδη οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των νοσοκομειακών γιατρών πήραν - κατά πλειοψηφία - αποφάσεις για τη συμμετοχή στην Επιτροπή που πρότεινε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η Επιτροπή θα καταλήξει σε ομόφωνες αποφάσεις για το ωράριο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών μετά την 1/1/2007, σύμφωνα με το ΠΔ 76/2006.

Στις 29 Νοέμβρη 2006 θα γίνει 24ωρη πανελλαδική απεργία και εφτάωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 3 μ.μ.) στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας θα κάνει συγκέντρωση στην Ομόνοια, ώρα 9.30 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Στις 5 και 6 Δεκέμβρη θα γίνει 48ωρη πανελλαδική απεργία. Για τις 5 Δεκέμβρη 2006 η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων μόνο στην Αττική, παρά την πρόταση της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης» για πανελλαδική στάση εργασίας.

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλούν τους γιατρούς και τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης παίρνοντας μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα, προτάσσουν τη διεκδίκηση για ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας χρηματοδοτούμενο απ' τον κρατικό προϋπολογισμό με ταυτόχρονη κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με κατώτερους μισθούς 1.600 ευρώ για τους γιατρούς και 1.300 ευρώ για τους εργαζόμενους.

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, για την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στις δομές αποασυλοποίησης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με θύματα τους ψυχικά πάσχοντες και τους εργαζόμενους, διοργανώνουν εργαζόμενοι των δομών και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων και Συναφών Χώρων την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοέμβρη στις 10 πμ.
Συγκέντρωση για το «Ασκληπιείο»

«Δημόσιο και δωρεάν Ασκληπιείο Βούλας για το λαό» και «Εξω οι επιχειρηματίες από την Υγεία» θα απαιτήσουν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν αύριο στις 6.30 μμ, περισσότεροι από 20 φορείς και σωματεία της Νοτιοανατολικής που συγκρότησαν τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Εργατικών Σωματείων Νοτιοανατολικής Αττικής. Οι φορείς αντιτίθενται στην επιχειρηματική συμφωνία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και Ομίλου «Υγεία» για την ανέγερση ιδιωτικών μονάδων Υγείας στο χώρο του «Ασκληπιείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ