Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΠΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Η εφαρμοζόμενη πολιτική της ΕΕ την εξαφάνισε

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτη στη Βουλή

H καταστροφική συμμόρφωση με τις πολιτικές της ΕΕ έχει οδηγήσει σε αφανισμό σχεδόν την καπνοπαραγωγή στη χώρα μας, όπως προέκυψε από την ενημέρωση που έκανε χθες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Α. Κοντός. Οπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά, η καλλιέργεια του καπνού στη χώρα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της, αφού η παραγωγή από 108.000 τόνους την εσοδεία 2005, κατέρρευσε στους 25.000 τόνους.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι η καταστροφική αυτή πορεία είναι αποτέλεσμα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία αποδεσμεύεται ολικά η επιδότηση από την παραγωγή του προϊόντος. Ο Α. Κοντός υπενθύμισε ότι με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική συμφώνησε και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι ηγεσίες της οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για τις καταστροφικές συνέπειες της νέας ΚΑΠ, τόνισε στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο βουλευτής το ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης. Υπογράμμισε ότι η αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή θα οδηγήσει σε αφανισμό την ύπαιθρο και θα μετατρέψει τον αγρότη σε «βοηθηματούχο». «Ξεκόβουμε τον αγρότη από τη γη του και του δίνουμε ψίχουλα», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε: «Εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, τότε θα ψάχνουμε να βρούμε τις αγροτικές καλλιέργειες, που επί χρόνια στήριξαν την αγροτική παραγωγή». Το μόνο που θα βρίσκουμε, ανέφερε, θα είναι τσιφλίκια, την ίδια ώρα που τα χωριά σταδιακά θα μετατρέπονται σε γηροκομεία.

Το πρόβλημα με τον καπνό, είπε ο Στ. Σκοπελίτης, είναι χαρακτηριστικό της νέας ΚΑΠ, αφού από τον πρώτο κιόλας χρόνο μειώθηκε η παραγωγή κατά 1/3, ενώ εξαφανίστηκαν ολόκληρες ποικιλίες. Καταλήγοντας, τόνισε ότι απαιτείται μια διαφορετική πολιτική στη γεωργία, η οποία με μοχλό τον παραγωγικό συνεταιρισμό θα αναπτύσσεται με γνώμονα τις διατροφικές ανάγκες του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ