Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τροπολογία για την προσχολική αγωγή

Την καθιέρωση ενός έτους υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής προωθεί το υπουργείο Παιδείας το οποίο καταθέτει για το θέμα και σχετική τροπολογία προκειμένου η ρύθμιση να τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο σχολικό έτος, για τα νήπια που μέχρι 31/12/2007 θα έχουν συμπληρώσει το 5ο έτος της ηλικίας τους.

Σημειώνεται ότι η υποχρεωτικότητα της προσχολικής αγωγής επιβάλλεται και από την Ευρωπαϊκή Ενωση που προτείνει να ξεκινήσει από μικρότερες ηλικίες η κατάρτιση, με τη «σχολειοποίηση» ουσιαστικά του νηπιαγωγείου, το οποίο θα παρέχει δεξιότητες. Την ίδια στιγμή, με έναν ακόμα προϋπολογισμό λιτότητας, με τα χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης τα οποία είναι ιδιαίτερα οξυμένα και στα νηπιαγωγεία, η εξαγγελία της κυβέρνησης αν δε συνοδευτεί με γενναία χρηματοδότηση, θα σημάνει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, όπως αναδείχτηκε και από τις κινητοποιήσεις στην Παιδεία, επιβάλλουν την καθιέρωση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής μέσα σε δημόσια κέντρα, με σεβασμό στα ηλικιακά χαρακτηριστικά των νηπίων και όχι για την καλλιέργεια δεξιοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ