Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ
Θέλουν αυτοτέλεια για «μπίζνες»

Αποστάσεις από το προσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νόμο - πλαίσιο της ανώτατης εκπαίδευσης παίρνουν οι πρυτάνεις με την προχτεσινή έκτακτη Σύνοδό τους. Λένε ότι το προσχέδιο της κυβέρνησης δεν κατοχυρώνει την αυτοτέλεια των Ιδρυμάτων και ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης. Ουσιαστικά, θέλουν να τους αφήσουν να εφαρμόσουν μόνοι τους τις αναδιαρθρώσεις στα Ιδρύματα, να έχουν μεγαλύτερη αυτοτέλεια στις «μπίζνες» με τις επιχειρήσεις.

Στο ψήφισμά της η Σύνοδος των πρυτάνεων, φωτογραφίζοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τις κινητοποιήσεις μέσα στις σχολές, εκφράζει την αγωνία της για «φαινόμενα παρεμπόδισης των δημοκρατικών διαδικασιών τα οποία ακυρώνουν και απαξιώνουν το θεσμικό κύρος των οργάνων και φορέων διοίκησης της ακαδημαϊκής κοινότητας». Συντάσσεται, δηλαδή, με τις προσπάθειες διαφόρων «κύκλων» να χτυπήσουν το ακαδημαϊκό άσυλο στην ουσία του, να χτυπήσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και παρεμβάσεων μέσα στα θεσμικά όργανα των Ιδρυμάτων.

Σημειώνουμε ότι η πλειοψηφία των πρυτάνεων που έλαβαν μέρος στη Σύνοδο είναι νεοεκλεγμένοι και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους μόλις από την 1η Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ