Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Φρένο στην παράδοση των βιβλιοθηκών σε ιδιώτες

Το Πανεπιστήμιο Αθήνας αποφάσισε να παραδώσει μέρος της μηχανοργάνωσης των βιβλιοθηκών του σε ιδιώτες, γεγονός στο οποίο αντιδρούν έντονα οι φοιτητές, που ζητούν να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό και να μην ανοίξει η πόρτα του ιδρύματος στις επιχειρήσεις. «Ακούστε καλά τι λεν οι φοιτητές, έξω οι εταιρείες από τις σχολές», «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται», ξεκαθάρισαν δεκάδες φοιτητές με την κινητοποίησή τους, χτες στην πανεπιστημιούπολη, στο κτίριο του Ειδικού Λογαριασμού Ερευνας, όπου ήταν προγραμματισμένο να αποσφραγιστούν οι προσφορές για το διεθνή διαγωνισμό. Οι φοιτητές με τη δυναμική κινητοποίησή τους κατάφεραν να αναβάλουν τη χτεσινή διενέργεια του διαγωνισμού, παραμένουν όμως σε ετοιμότητα για όποτε επιχειρηθεί να ξαναγίνει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των φοιτητών μόνο μια εταιρεία είχε καταθέσει προσφορά για να αναλάβει το έργο, που αφορά τις βιβλιοθήκες της Φιλοσοφικής και της Φυσικομαθηματικής σχολής. Οπως μας δήλωσαν δε, η διαδικασία μετατροπής σε ηλεκτρονική μορφή (σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή) των τίτλων συγγραμμάτων που περιέχονται στις βιβλιοθήκες είναι πολύ απλή και «μπορεί να γίνει από δυο τρεις ανθρώπους, μέσα σε δέκα μέρες για κάθε βιβλιοθήκη». Ενδεικτικό είναι ότι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος στον Ειδικό Λογαριασμό, όταν έμαθαν το λόγο της κινητοποίησης εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

Οι εκπρόσωποι της πρυτανείας προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους φοιτητές - που είχαν κατακλύσει το κλιμακοστάσιο του κτιρίου - ότι η σύμβαση με την οποιαδήποτε εταιρεία θα είναι προσωρινή και ότι θα αναλάβει μόνο ένα μέρος του έργου της μηχανοργάνωσης, το οποίο έχει ξεκινήσει από τους αρμόδιους υπαλλήλους του ιδρύματος, αλλά αυτοί δεν επαρκούν. Ομως, δεν τους έπειθαν, καθώς οι φοιτητές βλέπουν κομμάτι - κομμάτι διάφορες λειτουργίες του πανεπιστημίου να παραδίδονται σε ιδιώτες και να καλούνται να καταβάλουν από την τσέπη τους όλο και μεγαλύτερα ποσά για τις σπουδές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ