Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα «μαλακά» ο εκτελεστής του Ζεφυρίου

Στα... μαλακά έπεσε ο πρώην αστυνομικός Γιώργος Τυλιανάκης, που τον Οκτώβρη του 2001 είχε σκοτώσει εν ψυχρώ στο Ζεφύρι τον 22χρονο Τσιγγάνο Μαρίνο Χριστόπουλο, επειδή δε σταμάτησε σε μπλόκο της αστυνομίας. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, με ψήφους πέντε προς δύο, του επέβαλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και τριών μηνών με το σκεπτικό ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Χριστόπουλο, αν και η βολή που έριξε ο αστυνομικός ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς ήταν ευθεία και από κοντινή απόσταση. Οι δύο δικαστές που μειοψήφησαν έκριναν ότι ο Χριστόπουλος δεν μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα και ζήτησαν να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Υπενθυμίζουμε ότι πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών με αναστολή.

Σε δηλώσεις τους, οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος χαρακτήρισαν καινοφανή την απόφαση, καθώς, όπως είπαν, είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται αστυνομικός για ανθρωποκτονία, η οποία τελέστηκε την ώρα που εκτελούσε το καθήκον του, και ευχήθηκαν η απόφαση αυτή να αποτελέσει μήνυμα για κάθε «επίδοξο ράμπο της Αστυνομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ