Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
Με... ειδική μέριμνα οι διαδηλώσεις

Η συνήθης ΕΔΕ διατάχθηκε για το νέο κρούσμα αυταρχισμού στη Θεσσαλονίκη

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση ειδικής υπηρεσίας που θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει στις διαδηλώσεις παραδέχτηκε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα. Ο Β. Πολύδωρας ανέφερε ότι στα πλαίσια της ...«καθαρής - εμφανούς» δράσης των διωκτικών αρχών καταβάλλεται «ειδική μέριμνα για τρόπους "ενεργείν"» της Αστυνομίας. Προσθέτει ότι αυτά τα σχέδια «θα γίνουν οπωσδήποτε», πάντα με την... τήρηση της νομιμότητας και χωρίς βιαιοπραγίες σε βάρος συλληφθέντων. Ο υπουργός βέβαια απέφυγε να αναφερθεί στα κατά καιρούς σχέδια που έχουν εκπονηθεί και διαφημιστεί από προκατόχους του, ώστε να γίνει πιο εύπεπτο το κατασταλτικό έργο των δυνάμεων της αστυνομίας, σχέδια που όχι μόνο δεν έχουν περιορίσει, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ενισχύουν τον... υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύεται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα συγκροτείται σώμα συλλήψεων διαδηλωτών από αστυνομικούς, καμουφλαρισμένους με κράνη και γνώσεις αυτοάμυνας.

Στο μεταξύ διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση με αφορμή το νέο περιστατικό επίθεσης αστυνομικών σε νεαρό στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, όταν οι νεαροί που διαμαρτύρονταν για τον ξυλοδαρμό του 24χρονου Κύπριου, έφθασαν στην οδό Ερμού με Αριστοτέλους. Το περιστατικό απαθανατίστηκε και πάλι από τηλεοπτικές κάμερες, κάτι που ανάγκασε τον Β. Πολύδωρα να κρατήσει αποστάσεις για το νέο κρούσμα αυταρχισμού. Ετσι με προχτεσινή ανακοίνωσή του, ο υπουργός υποστήριξε ότι η αστυνόμευση θα γίνεται «χωρίς κλοτσιές», αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές για την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, μιλώντας για επιτυχίες της ΕΛΑΣ οι οποίες συνοδεύονται από «κάποια κλοτσιά από τη Θεσσαλονίκη».

Στο μεταξύ, ο 24χρονος φοιτητής που έπεσε θύμα του ξυλοδαρμού από αστυνομικούς τη μέρα του γιορτασμού του Πολυτεχνείου κατέθετε χτες επί έξι ώρες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για το περιστατικό. Η κατάθεση του Κύπριου φοιτητή θα συνεχιστεί και σήμερα στον εισαγγελέα Εφετών Ζαχαρία Μουράτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ