Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Περί ζωγραφικής...

Εργο του Στέφανου Δασκαλάκη
Εργο του Στέφανου Δασκαλάκη
Στην «Αίθουσα Τέχνης Αθηνών» (Γλύκωνος 4, πλ., Δεξαμενής) από 5/12 έως 24/1 παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Δασκαλάκη. Εκτίθενται έργα μεγάλων διαστάσεων, που φέρουν ονόματα των γυναικών - μοντέλων τους: Μυρτώ, Ιωάννα, Δέσποινα. Ο ζωγράφος περνώντας από τις νεκρές φύσεις και τα εσωτερικά σε πορτρέτα, απελευθέρωσε τη ζωγραφική του γλώσσα, πράγμα που είναι εμφανές στα έργα του. Το κείμενο στον κατάλογο της έκθεσης υπογράφει η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα.

Αφιέρωμα στον ζωγράφο Μάριο Πράσινο (1916-1985) διοργανώνει η «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7). Εως 13/1, εκτίθενται σχέδια, τέμπερες, λάδια σε χαρτί, των χρόνων 1938-1958. Πολλά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Την πρώτη περίοδο, επηρεασμένη από την παραστατική τέχνη και αφιερωμένη σε πορτρέτα και νεκρές φύσεις, διαδέχονται τοπία και δέντρα, που αποτέλεσαν έκτοτε τα κεντρικά θέματα του ζωγράφου.

Στην «Red gallery» (Τάκη 4, Ψυρρή), φιλοξενείται έκθεση του Γιώργου Μήλιου. Εκτίθενται 25 έργα των τριών τελευταίων χρόνων, που χαρακτηρίζονται από ειλικρίνεια και παιδική διάθεση. Θέματά του είναι τα σύμβολα, οι γραφές και οι φιγούρες.

Εργα της συλλογής της Alpha Bank παρουσιάζει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη). Εκτίθενται 180 έργα (ζωγραφικά, γλυπτά, κατασκευές, χαρακτικά, σχέδια) Ελλήνων παλιότερων και σύγχρονων καλλιτεχνών: Κ. Παρθένη, Σπ. Παπαλουκά, Κ. Μαλέα, Μ. Οικονόμου, Θεόφιλου, Λ. Κογεβίνα, Γ. Μπουζιάνη, Γ. Στέρη, Γ. Τσαρούχη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ