Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ την ηλεκτρική ενέργεια

Η «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που προωθείται από τη ΝΔ από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, ενισχύει το κεφάλαιο σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων

Ολοένα και πιο αρνητικές είναι για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, οι συνέπειες της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που απαιτήθηκε από το μεγάλο κεφάλαιο και προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, στα χνάρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο άνοιξε το δρόμο και σ' αυτόν τον τομέα. Στο πλαίσιο αυτό μετατρέπουν τη ΔΕΗ σε πρωτεργάτη υπονόμευσης των λαϊκών αναγκών στον ενεργειακό τομέα, με την ιδιωτικοποίηση, τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενούς της, ανοίγοντας το δρόμο της μεγάλης κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο συγκεκριμένο τομέα.

Το ΚΚΕ με την Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, που κατέθεσε στη Βουλή την περασμένη βδομάδα, τονίζει: «Οι πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής του ενεργειακού τομέα να αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. Ο σχεδιασμός και η διαχείρισή τους να ανήκει σε έναν αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας, μηχανισμό της λαϊκής οικονομίας».


ΣΕΛ.  13   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ