Τρίτη 1 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Σύλληψη 4 Ολλανδών για απόπειρα δολοφονίας του Μιλόσεβιτς

Ο Γιουγκοσλάβος υπουργός Πληροφόρησης ενώ ανακοινώνει τη σύλληψη των τεσσάρων Ολλανδών

Associated Press

Ο Γιουγκοσλάβος υπουργός Πληροφόρησης ενώ ανακοινώνει τη σύλληψη των τεσσάρων Ολλανδών
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΧΑΓΗ.-

Στα νότια της Σερβίας συνελήφθησαν τέσσερις Ολλανδοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν απαγωγή ή ακόμη και δολοφονία του Γιουγκοσλάβου Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, όπως ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση και μετέδωσε το επίσημο γιουγκοσλαβικό πρακτορείο «Τανγιούγκ».

Συγκεκριμένα, τις πληροφορίες έδωσε με συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πληροφόρησης Γκόραν Μάτιτς, ο οποίος τόνισε ότι «οι γιουγκοσλαβικές υπηρεσίες ασφάλειας συνέλαβαν τέσσερα μέλη μιας ειδικής ολλανδικής μονάδας, της οποίας αποστολή ήταν να εισέλθει στη Γιουγκοσλαβία... και τα οποία, σύμφωνα με τις ομολογίες τους, θα προσπαθούσαν να σκοτώσουν τον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς ή να διαπράξουν άλλες τρομοκρατικές ενέργειες στο έδαφός μας», πρόσθεσε ο Μάτιτς σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το βρετανικό BBC, ο Μάτιτς δήλωσε ότι οι Ολλανδοί συνελήφθησαν λίγο πριν από τη διάσκεψη κορυφής της G8 στην Οκινάουα της Ιαπωνίας, η οποία διεξήχθη από τις 21 έως τις 23 του Ιούλη, κοντά στα σύνορα με το Μαυροβούνιο, και είχαν ως αποστολή να «παραδώσουν τον Μιλόσεβιτς νεκρό ή ζωντανό στον Πρόεδρο Κλίντον κατά τη διάρκεια της Συνόδου». Παράλληλα, ο Μάτιτς παρουσίασε μαγνητοσκοπημένη ταινία με τις πιθανολογούμενες καταθέσεις των συλληφθέντων, κατά τις οποίες αυτοί δήλωναν ότι ήθελαν να σκοτώσουν τον Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο.

Πάντως, όπως επισήμως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, «η Ολλανδία δε διαθέτει καμία πληροφορία» για τη σύλληψη των τεσσάρων Ολλανδών υπηκόων και διευκρίνισε ότι αναζητά «αξιόπιστες πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν το γεγονός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ