Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Ριζοσπάστης», για τρίτη χρονιά σε ειδικό αφιέρωμα παρουσιάζει το σύνολο της ετήσιας κινηματογραφικής παραγωγής. Σκοπός της εφημερίδας μας είναι η ενημέρωση των αναγνωστών μας, για τα έργα των Ελλήνων δημιουργών και η ενίσχυση, με την έννοια της δημοσιότητας και της διάδοσης της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Η εφημερίδα μας πιστεύει στους Ελληνες δημιουργούς, οι οποίοι άλλωστε, κάτω από αντίξοες και αντικαλλιτεχνικές συνθήκες, έχουν δώσει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς και έχουν αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η εφημερίδα μας πιστεύει ότι η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή πρέπει να στραφεί περισσότερο προς τα προβλήματα και τους αγώνες του λαού μας και μέσα από εκεί να αντλήσει τη θεματολογία της. Ετσι θα γίνει πιο αποτελεσματική καθώς ο Ελληνας θεατής θα βρίσκει την αντανάκλασή του μέσα στο κινηματογραφικό έργο. Αυτή η σχέση θα δυναμώσει την ελληνική κινηματογραφία και παράλληλα θα βοηθήσει τον Ελληνα θεατή να κατανοήσει καλύτερα την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα.

Φυσικά, οι Ελληνες δημιουργοί πρέπει πάντα να έχουν ανοιχτά τα μάτια στον κόσμο και να είναι διαρκώς έτοιμοι να δεχτούν το καινούριο και το χρήσιμο. Εμείς, πάντως, όπως κάναμε πάντα, θα είμαστε συνεχώς δίπλα σε κάθε καλή προσπάθεια και θα ενισχύουμε το καλό καλλιτεχνικό έργο και τους αγωνιστικούς και διεκδικητικούς αγώνες του χώρου.


Νίκος ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ