Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σήμανε συναγερμός στις σχολές

Με αποκλεισμούς δρόμων, νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και συλλαλητήρια αύριο και την Τετάρτη, διεκδικούν δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Αμεση ήταν η απάντηση των φοιτητών στην κοινή μεθόδευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να συζητηθεί η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος την Τετάρτη, 13 Δεκέμβρη. Μόλις η νέα συμπαιγνία έγινε γνωστή η αντίδραση ήταν άμεση: φοιτητές της Νομικής, της Φυσικομαθηματικής και της Παντείου, με πρωτοβουλία της ΠΚΣ, απέκλεισαν τις οδούς Σόλωνος, Παπάγου και Συγγρού αντίστοιχα, σε μια πρώτη, δυναμική και ξεκάθαρη απάντηση στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Παιδείας.

Η κοινή προσπάθεια, κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, να «πιάσουν στον ύπνο» φοιτητές και σπουδαστές, θα πάρει απάντηση από τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για αύριο, στις 12 το μεσημέρι και την Τετάρτη, μέρα απεργίας, στις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια μαζί με τους εργαζόμενους.

Από σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, των τμημάτων και των ετών σε κάθε σχολή, μπαίνουν σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων. Οι γενικές συνελεύσεις, για την οργάνωση του αγώνα και της δράσης φοιτητών και σπουδαστών για τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας, θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Το αυριανό αγωνιστικό ραντεβού φοιτητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών, ενάντια στο νέο προϋπολογισμό λιτότητας, αποκτά χαρακτήρα πρώτης απάντησης στις μεθοδεύσεις για αναθεώρηση του άρθρου 16. Από την περασμένη βδομάδα, απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Νομικής, Παντείου, Γεωπονικής, Ηλεκτρολόγων Πολυτεχνείου, ο Σπουδαστικός Σύλλογος Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας και τμηματικές συνελεύσεις των ΤΕΙ.

Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητές. Για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο η ΟΛΜΕ κήρυξε για αύριο τρίωρες στάσεις εργασίας (11.00 - 14.00 και 14.00 - 17.00). Δίωρες στάσεις (τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις δύο πρώτες του απογευματινού) έχει αποφασίσει η ΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ