Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σήμερα στους δρόμους για δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Με κινητοποίηση απαντούν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Παιδείας. Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια

Την απαίτηση για δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, υψηλού επιπέδου, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας διατρανώνουν σήμερα, φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί με κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση έχει καθοριστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Σήμερα, στους δρόμους της Αθήνας θα αντηχήσουν ξανά τα συνθήματα για την Παιδεία των αναγκών, δίνοντας σαφή απάντηση στη συμπαιγνία κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, όποτε και αν αυτή συζητηθεί στη Βουλή. Στην αιχμή του δόρατος είναι και ο νέος προϋπολογισμός λιτότητας, που βρίσκεται απέναντι στις ανάγκες και τις απαιτήσεις φοιτητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων για γενναία αύξηση του προϋπολογισμού για την Παιδεία.

Απόφαση για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση έχουν πάρει οι σύλλογοι φοιτητών Φυσικού, Νομικής, Παντείου, Γεωπονικής, Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ), Ηλεκτρολόγων, Χημικών και Μεταλλειολόγων Πολυτεχνείου, ο σύλλογος σπουδαστών Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας και τμηματικές συνελεύσεις των ΤΕΙ.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας (11.00 - 14.00 και 14.00 - 17.00), ενώ δίωρες στάσεις (τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις δύο πρώτες του απογευματινού) έχει αποφασίσει η ΔΟΕ.

Συγκέντρωση θα γίνει σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, στις 11 το πρωί στην πλατεία Χημείου. Σχετικό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν ο Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου και η Πανσπουδαστική ΚΣ.

Από χτες φοιτητές και σπουδαστές έχουν ξεκινήσει νέο γύρο γενικών συνελεύσεων, ενώ ο κύριος όγκος των συνελεύσεων προγραμματίζεται για τη Δευτέρα και την Τρίτη, για να οργανώσουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές επαναλαμβάνουν την απαίτησή τους να μην αναθεωρηθεί, να μη συζητηθεί καν το άρθρο 16 και συμμετέχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια την Τετάρτη, 13 Δεκέμβρη, μαζί με τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ