Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές

Στο κενό οι προσπάθειες τρομοκράτησης των σπουδαστών

Μέρα με τη μέρα δυναμώνει η φωνή του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, καθώς η συμμετοχή στις εκλογές έχει ξεπεράσει ήδη την περσινή. Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εκλογές και μέχρι προχτές το βράδυ είχαν ψηφίσει συνολικά 1.800 σπουδαστές (πέρσι είχαν ψηφίσει συνολικά 1.900 σπουδαστές). Για άλλη μια φορά, μπροστά στη μεγάλη συμμετοχή, διευθυντές Δημοσίων ΙΕΚ αποπειράθηκαν να φιμώσουν τη φωνή του Συλλόγου, απαγορεύοντας τη συνδικαλιστική δράση στους χώρους κατάρτισης.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ Μεταμόρφωσης απαγόρευσε στους σπουδαστές να στήσουν την κάλπη μέσα στο χώρο της σχολής, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν επιτρέπονται εκλογές». Οι σπουδαστές έστησαν την κάλπη έξω από τη σχολή, όμως ο διευθυντής επέμεινε και κάλεσε την Αστυνομία. Η Αστυνομία παρέμεινε στο ΙΕΚ για λίγα μόνο λεπτά, ενώ οι εκλογές συνεχίζονταν κανονικά. Αργότερα στο χώρο πραγματοποίησε περιοδεία κλιμάκιο του ΠΑΜΕ. Στην ίδια λογική φίμωσης κινήθηκε και ο διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ Αλίμου, ο οποίος αρνήθηκε να γίνουν εκλογές και απείλησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία.

Κύρια αιτήματα του Συλλόγου είναι η άμεση κατάργηση των διδάκτρων, η χορήγηση δωρεάν συγγραμμάτων, κάλυψη εξόδων για αναλώσιμα, πρακτική εργασία πάνω στο αντικείμενο και με κατοχυρωμένα όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσα στο χρόνο σπουδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ