Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Μετατρέπουν το καρνάγιο σε... μαρίνα!

Στο πλαίσιο της πολιτικής παράδοσης των λιμανιών στα ιδιωτικά συμφέροντα, η κυβέρνηση προχωράει στο κλείσιμο των καρνάγιων στην Κέρκυρα και τη μετατροπή της εκεί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης σε μαρίνα για πολυτελή σκάφη.

Την πολιτική αυτή κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής το ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου, τονίζοντας ότι με την ενέργεια αυτή ναυπηγοξυλουργοί, ψαράδες, ιδιοκτήτες μικρών αλιευτικών σκαφών αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξωθούνται στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό.

Απαντώντας ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, ισχυρίστηκε ότι η ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής αποτελεί μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας, το οποίο θα γίνει με τη συνεργασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο καρνάγιο είπε ότι γίνεται συζήτηση να βρεθεί συγκεκριμένος χώρος σε παρακείμενη μαρίνα και να συνεχιστεί η επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Η Β. Νικολαΐδου τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική που άρχισε το ΠΑΣΟΚ, έχει πάρει «σβάρνα» τα λιμάνια της χώρας τα οποία στην κυριολεξία ξεπουλάει. «Δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι οι Κερκυραίοι δεν μπορούν να φανταστούν Μαντούκι χωρίς καρνάγια» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι ζούσαν και ζουν από τη θάλασσα. Στο όνομα των ξένων επενδυτών, τόνισε, παραγνωρίζονται οι σοβαρές συνέπειες όπως η καταπάτηση των δασικών εκτάσεων και η προσβολή στο περιβάλλον, στην ιστορία και τον πολιτισμό. Υπενθύμισε δε στον υπουργό ότι στη Σάμο το τοπικό καρνάγιο όχι μόνο διατηρήθηκε αλλά αξιοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου και των μαζικών φορέων του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ