Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Πρόδρομος των ιδιωτικών ιατρικών σχολών

Πανέτοιμοι και οι άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για την ίδρυσή τους μετά την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Τις επίκαιρες θέσεις στη μετεκπαίδευση των γιατρών - που έχουν εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας - καταλαμβάνουν οι επιχειρηματίες της Υγείας, ώστε να τις παρουσιάσουν ως εφόδιο που θα τους επιτρέπει να ιδρύσουν ιδιωτικές ιατρικές σχολές μόλις αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος. Ετσι χτες ο Ομιλος Ιατρικού Αθηνών του Γιώργου Αποστολόπουλου ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου τη λειτουργία της Διεθνούς Σχολής Χειρουργικής Ογκολογίας στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεών του. Η Σχολή αυτή λειτούργησε για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και προσφέρει μετεκπαίδευση σε πτυχιούχους φοιτητές, που επιλέγονται, και οι οποίοι έχουν πάρει την ειδικότητά τους. Στην πράξη είναι μια μεταφερόμενη σχολή και στην Ελλάδα θα λειτουργήσει για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Μπεχράκης είπε τα πράγματα με τ' όνομά τους: «Η λειτουργία αυτής της Σχολής αποτελεί τον προπομπό της ιδιωτικής ιατρικής εκπαίδευσης εφόσον αντικατασταθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος». Εκτός όμως απ' τον Ομιλο Αποστολόπουλου και στα πλαίσια του επιχειρηματικού ανταγωνισμού ετοιμάζονται, σύμφωνα με όσα συζητούνται στους πανεπιστημιακούς κύκλους, και άλλοι δυο επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας για την ίδρυση ιδιωτικών ιατρικών σχολών αμέσως μετά την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Ο Ομιλος Αποστολόπουλου ανακοίνωσε ότι στη λειτουργία της Σχολής έχει την κυβερνητική υποστήριξη των υπουργείων Υγείας των Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας. Η Σχολή θα λειτουργεί τρεις φορές το χρόνο για δέκα μέρες και θα παρέχει πτυχία αναγνωρισμένα απ' την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η κίνηση αυτή έχει τη στήριξη του ελληνικού υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής της χειρουργικής Νικόλαος Λυγιδάκης είπε ότι έχει τη συγκατάθεση του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας και ότι την τελευταία στιγμή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ακύρωσε την παρουσία του στο αντίστοιχο συνέδριο όπου θα γινόταν ανακοίνωση της λειτουργίας της Σχολής. Επίσης όταν τέθηκε το ερώτημα αν υπάρχει συνεννόηση με το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα τις ιατρικές σχολές απάντησε: «Δεν έχουμε κανένα λόγο να συνεννοηθούμε με το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, το οποίο είναι ευπρόσδεκτο να συνεργαστούμε, όπως και τα άλλα Πανεπιστήμια. Αυτή η σχολή δεν παίζει το ρόλο του Πανεπιστημίου. Αυτή έχει ως καθηγητές ονόματα καθηγητών αναγνωρισμένων διεθνώς και είναι ο μόνος λόγος που εμπιστεύονται οι κυβερνήσεις που έχουμε τη στήριξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ