Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των ρακοσυλλεκτών

Με την Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκαν χτες μέλη της διοίκησης του σωματείου τους

Συνάντηση με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών Αθήνας - Πειραιά «Ο Ερμής» είχε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στη συνάντηση, κατά την οποία οι εκπρόσωποι του σωματείου γνωστοποίησαν τα βασικότερα αιτήματά τους, συμμετείχαν ακόμα ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, και ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ.

Μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα αιτήματα που διατυπώνουν οι ρακοσυλλέκτες είναι δίκαια και ρεαλιστικά και θα έπρεπε από καιρό να έχουν ικανοποιηθεί.

Δήλωσε ότι ως Κόμμα «θα διεκδικήσουμε την επίλυση των αιτημάτων στο Δήμο της Αθήνας, με τον εκπρόσωπό μας Σπύρο Χαλβατζή, αλλά και ταυτόχρονα μέσα στη Βουλή θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, που αφορούν τα ζητήματα της υγείας τους, της Κοινωνικής Ασφάλισης, γενικότερα της περίθαλψης και ιδιαίτερα της πρόληψης γι' αυτό το επάγγελμα, όπως και ζητήματα που σχετίζονται με τον εξοπλισμό για τη συνέχιση της άσκησης αυτού του επαγγέλματος. Σημειώνοντας ότι, με τα σημερινά δεδομένα, είναι ένα επάγγελμα που έχει προσφέρει και στην ανακύκλωση και στην καθαριότητα, είναι ένα επάγγελμα που τους εξασφαλίζει ένα ελάχιστο ποσό επιβίωσης, δεδομένου ότι οι ρακοσυλλέκτες ανήκουν στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, στα πιο φτωχά στρώματα της εργατικής τάξης».

Ο πρόεδρος του σωματείου, Μουμήν Τζαχήτ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη ΓΓ και τα στελέχη του ΚΚΕ, όχι μόνο επειδή συναντήθηκαν μαζί τους, αλλά και για τη χρήσιμη και ειλικρινή συζήτηση που είχαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ