Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
Κάλεσμα για αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Την ανάγκη οι εκπαιδευτικοί να απαντήσουν άμεσα στις μεθοδεύσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων μέσα από τη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16, τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΚ κατά τη χτεσινή γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ πρότεινε χτες στους προέδρους των ΕΛΜΕ να εξουσιοδοτήσουν το ΔΣ της Ομοσπονδίας να προκηρύξει 48ωρη απεργία για όταν συζητηθεί στη Βουλή η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Η γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ, που συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες το βράδυ, συζήτησε για τις αντιδράσεις των καθηγητών ενάντια στο νέο προϋπολογισμό λιτότητας και τις εξελίξεις με τις συνταγματικές αναθεωρήσεις. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ έχει καλέσει τον κλάδο σε οργάνωση αγώνων ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και υποχρηματοδότησης που συνεχίζεται με τον νέο προϋπολογισμό, της ενίσχυσης των ταξικών φραγμών από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο (μέσα και από το πόρισμα του ΕΣΥΠ), της πολιτικής που ενισχύει το διπλό ανισότιμο σχολικό δίκτυο Λύκειο - ΕΠΑΛ, επιδεινώνει τις εργασιακές σχέσεις και ιδιωτικοποιεί την Παιδεία μέσα και από τη χιονοστιβάδα συνταγματικών αναθεωρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ