Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
«Ελέγχονται οι μελέτες» λέει η κυβέρνηση...

Δεν ...ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης - παρά το πρόσφατο ατύχημα στην Θεσσαλονίκη, όπου υπήρξε διαρροή αερίου από αγωγό των ΕΛΠΕ - για τα μέτρα ασφάλειας των βιομηχανιών στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό προέκυψε από την επίσημη απάντηση που έλαβε προχτές στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης σε σχετική Ερώτησή του.

Εκ μέρους του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο υφυπουργός Στ. Καλογιάννης αρκέστηκε στο να παρουσιάσει τους ισχύοντες μηχανισμούς ελέγχου, λέγοντας πως «από το ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και από τα συναρμόδια υπουργεία, Ανάπτυξης και Απασχόλησης, ελέγχονται όλες οι μελέτες ασφαλείας των εγκαταστάσεων, οι οποίες βιομηχανίες ανέρχονται σε 100 σε όλη τη χώρα. Η αδειοδοτούσα αρχή κάθε βιομηχανίας, που είναι είτε το υπουργείο Ανάπτυξης είτε η Διεύθυνση Βιομηχανίας της οικείας Νομαρχίας, έχει την ευθύνη του ελέγχου».

Η κυβέρνηση αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για την ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών τόνισε ανταπαντώντας ο Γιώργος Χουρμουζιάδης. Οπως είπε, οι βιομηχανίες «εξαιτίας της άναρχης οικοδόμησης των περιοχών βρίσκονται πάρα πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Ενδεχομένως λοιπόν, ένα τέτοιο ατύχημα προτού να αντιμετωπιστεί ήδη να έχουμε καταστροφικές συνέπειες, να έχουμε θύματα». Παράλληλα όμως, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δε δίνει απάντηση σε ένα σοβαρό ερώτημα: «Μήπως τελικά αυτές οι περίφημες μικρές επιμέρους εργολαβίες, οι εντατικοποιήσεις των εργασιακών δραστηριοτήτων, το μη μόνιμο προσωπικό, το μη εξειδικευμένο, είναι στοιχεία τα οποία προφανώς δεν τα αντιμετωπίζει το ΣΑΤΑΜΕ, το σχέδιο αντιμετώπισης των μεγάλων ατυχημάτων ή δεν τα αντιμετωπίζει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ή ακόμα τελικά δεν τα αντιμετωπίζει και το υπουργείο». Συνεχίζοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι απαιτείται απάντηση για το αν «γι' αυτή την υποβαθμισμένη προσοχή των εργολάβων, που το ξέρετε πολύ καλά ότι για άλλα φροντίζουν και όχι για την ασφάλεια των πολιτών, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος ευθύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ