Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: «Η ιταλική κυβέρνηση επιθυμεί να αρχίσει το ξεπούλημα της Alitalia μέχρι το τέλος του έτους και να ολοκληρώσει την πώληση σε έξι μήνες, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τομάσο Πάντοα Σιόπα, στο περιθώριο ακρόασης στη Βουλή» («ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» / «THE WALL STREET JOURNAL EUROPE»).

Η ΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ: «Η επιτροπή αρμόδια για τον προϋπολογισμό του γερμανικού Κοινοβουλίου αναμένεται να εγκρίνει δαπάνες περίπου 8 δισ. ευρώ (10,62 δισ. δολάρια) σε προγράμματα στον τομέα άμυνας, των οποίων θα ηγούνται η IBM και η Siemens» («ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» / «THE WALL STREET JOURNAL EUROPE»).

Η ΝΤΟΠΙΑ ΕΚΔΟΧΗ: «Το θερμόμετρο της έντασης ανέβηκε στην αίθουσα όταν ο υπουργός Οικονομίας κατέθεσε ΦΕΚ του 2000 με τις υπογραφές των πρώην υπουργών κ. κ. Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη και Χρ. Βερελή στο οποίο αναφέρεται η αναζήτηση στρατηγικού συμμάχου για τον ΟΤΕ. Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση. Ο Χρήστος Βερελής τον κατηγόρησε για "απύθμενη ελαφρότητα" προσθέτοντας: "είπαμε ναι στη στρατηγική συμμαχία γιατί την έχει ανάγκη ο ΟΤΕ. Βεβαίως δε ζητήσαμε ξένο μάνατζμεντ για τον Οργανισμό"» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ «ΝΤΟΠΙΑ ΕΚΔΟΧΗ»: «Σκοπός είναι να "ξεδοντιαστεί" ο δημόσιος τομέας της οικονομίας. Αυτά τα συμφέροντα ήρθε να εξυπηρετήσει η ΝΔ και τα προωθεί αξιοποιώντας τη σύγχυση που έχει προκαλέσει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, αντί να κινητοποιήσει, να εμπνεύσει, να αναδιοργανώσει τον δημόσιο τομέα, ακολούθησε κατά βάση πολιτική ιδιωτικοποιήσεων - μετοχοποιήσεων» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΥΓΗ»).

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: «Οι κανόνες που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρήση χημικών ουσιών σε σειρά προϊόντων ευρείας χρήσεως, αφήνουν έξω σειρά επικίνδυνων ουσιών. Οι βιομήχανοι, ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις, εξασφάλισαν εξαιρέσεις που αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για την υγεία μας» («ΤΟ ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ