Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δούρειος Ιππος για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Παρέμβαση του Γ. Τούσσα στο Ευρωκοινοβούλιο, για το «χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Απροκάλυπτη και ωμή προσπάθεια της ΕΕ, να αναγορευτεί σε παγκόσμιο χωροφύλακα, να νομιμοποιεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της σε βάρος των λαών, στο όνομα της «δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», χαρακτήρισε το «χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ, για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση Πρότασης Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία του.

Οπως επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «το "Χρηματοδοτικό Μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως" αποτελεί απροκάλυπτη ομολογία ώστε να θεσμοθετήσει, στο όνομα της "δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", το δικαίωμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ, σε βάρος των λαών σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Η Εκθεση της Επιτροπής κινείται σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση, τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιείται "χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης της χώρας για την οποία προορίζεται", για να παρέχει άφθονο χρήμα στο μακρύ χέρι της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΕΕ, στις ποικιλώνυμες ΜΚΟ και μάλιστα ακόμη και στις μη "επίσημα καταχωρισμένες στη χώρα τους", δηλαδή σε παράνομες οργανώσεις. Προβλέπει τη "δημιουργία παραγωγικού δυναμικού για ...ανεξάρτητες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών", δηλαδή την εκπαίδευση μισθοφόρων του ιμπεριαλισμού! Στους στόχους του εντάσσεται και η ενίσχυση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, αλλά και εκτάκτων διεθνών ποινικών δικαστηρίων».

Τόνισε δε ότι «η ΕΕ αυτοανακηρύσσεται παγκόσμιος τοποτηρητής της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να τα χρησιμοποιεί σαν "δούρειο ίππο" για την υπονόμευση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας των κρατών που αντιτάσσονται στις επιλογές της, την ανατροπή κυβερνήσεων που δεν της είναι αρεστές».

Καταλήγοντας ο Γ. Τούσσας σημείωσε ότι «οι λαοί μπορούν και πρέπει να αντιταχτούν στην υπονομευτική δράση των ιμπεριαλιστών, να συσπειρωθούν γύρω απ' τα μαζικά λαϊκά κινήματά τους, να αντιπαλέψουν και να αποκαλύψουν το ρόλο των κατασκευασμένων ΜΚΟ που αναλαμβάνουν εργολαβικά και με αδρή αμοιβή να υλοποιήσουν και να διευρύνουν την ιμπεριαλιστική κυριαρχία»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ