Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αναγκαία η κοινή δράση για το Ασφαλιστικό

Το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και η απόκρουση της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης, αναδείχτηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε στα Γιάννενα το ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ιωαννίνων

Η ανάγκη κοινής πάλης και αγώνα των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων με τους εργαζόμενους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα ενάντια στην ενιαία αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιδιώκει να καταφέρει ολοκληρωτικό πλήγμα στην Κοινωνική Ασφάλιση - πατώντας στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ - αναδείχτηκε στην προχτεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε στα Γιάννενα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ για το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και μίλησαν μέλη πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργάνων των εμπόρων και ΕΒΕ από πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας, συνταξιούχοι, αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Νομού Ιωαννίνων Δημήτρης Τασιούλας αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στον άξονα της αντιασφαλιστικής επίθεσης (αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των εισφορών, μείωση των παροχών) και στις χαριστικές ρυθμίσεις των οφειλών προς το ΙΚΑ των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ο Αποστόλης Τασούλας, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, στην ομιλία του σημείωσε ότι δεν αρκεί η διαπίστωση της κατάστασης και χρειάζεται να κατανοηθεί ότι «και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ χτες και η σημερινή της ΝΔ με τους συγκεκριμένους νόμους που ψήφισαν επιδιώκουν να πάρουν περισσότερα χρήματα. Για να εξοικονομήσουν πόρους που θα τα δώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο γιατί έχουν σταθερή απόφαση μέσα από τις διαδικασίες της ΕΕ να το ενισχύσουν», σημείωσε. Απηύθυνε κάλεσμα να συνταχθούν με το εργατικό κίνημα και με γενναίες αποφάσεις στις εκλογές, στην καθημερινή πάλη, να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση για τη δημιουργία μιας άλλης φιλολαϊκής πολιτικής με δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη μείωση του τζίρου των μικρεμπόρων και των επαγγελματιών, στην αβεβαιότητα για την επιβίωσή τους που συνάδει με την αντιασφαλιστική επίθεση αναφέρθηκε ο Δώρης Δήμας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, αναδεικνύοντας την προοπτική συμπαράταξης με τους εργαζόμενους σε ενιαίο μέτωπο.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τζωρτζώπουλος, πρόεδρος της ΟΕΣΒΔΕΝ, καυτηρίασε τις ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών και πλειοψηφιών σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ στην επίθεση που δέχεται το κοινωνικό δικαίωμα της Ασφάλισης, ενώ στην ομιλία του ο Γιάννης Καραμάνης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, πρόβαλε την αναγκαιότητα κοινής δράσης των εργαζομένων με εμπόρους και ΕΒΕ. «Αντίπαλός μας δεν είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που χαροπαλεύουν να αντεπεξέλθουν σε αυτόν τον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια. Κοινός αντίπαλος είναι η αντιλαϊκή πολιτική», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ