Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ «ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ»
Αντεργατικές μεθοδεύσεις σε Αθήνα και Πάτρα

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Το άμεσο σταμάτημα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν στην εταιρεία φύλαξης «Wackenhut - Group 4» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, απαιτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Παναγιώτης Κοτσιώνης και Τάκης Τσιόγκας με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας Σ. Τσιτουρίδη.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια της εταιρίας για αλλαγή των συμβάσεων εργασίας προς το χειρότερο, καθώς έχει απαιτήσει από το σύνολο των εργαζομένων να παραιτηθούν και να επαναπροσληφθούν στις αρχές του επόμενου έτους, αλλά με συμβάσεις πείνας που θα προβλέπουν μόνο το βασικό μισθό. Με τον αγώνα τους διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων, το σταμάτημα των απολύσεων, την εφαρμογή της σύμβασης, καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερους μισθούς.

Ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στο υποκατάστημα της εταιρείας στην Πάτρα όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την προστασία των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και την επαναπρόσληψη των έξι συναδέλφων τους που απολύθηκαν γιατί αρνήθηκαν να υποκύψουν στις απαιτήσεις της εργοδοσίας να φύγουν από το σωματείο τους και να ενταχθούν στο νέο εργοδοτικό σωματείο που επιχειρεί να δημιουργήσει η εταιρεία. Η εταιρεία στην προσπάθεια υλοποίησης των αντεργατικών σχεδίων της έχει ανακοινώσει ότι θα απολύσει ακόμα εννέα υπαλλήλους.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να σταματήσουν οι απολύσεις, να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι και να προστατευτούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στον όμιλο «Wackenhut - Group 4» τόσο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όσο και στο υποκατάστημα της εταιρείας στην Πάτρα.
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να μην περάσουν τα σχέδια της εταιρείας για αλλαγή των συμβάσεων εργασίας προς το χειρότερο και να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή δουλιά με δικαιώματα στους εργαζόμενους του ομίλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ