Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ
Συνέδριο με φόντο τα ... κουκιά

Με την παραταξιακή λογική να κυριαρχεί στους κόλπους των εκπροσώπων του δικομματισμού, συνεδριάζει αύριο Πέμπτη η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) για το νέο τρόπο εκλογής των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επεξεργάστηκε σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) το υπουργείο Εσωτερικών.

Με δεδομένη τη σύμπλευσή τους στη μη εφαρμογή της απλής αναλογικής τόσο στην ανάδειξη των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων, όσο και στην εκπροσώπησή τους στις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) των νομών, οι αιρετοί του ΠΑΣΟΚ, από τη μία, και της ΝΔ, από την άλλη, «δίνουν τη μάχη» οι μεν πρώτοι να μην αλλάξει το ΠΔ, οι δε δεύτεροι να ισχύσει το νέο του Π. Παυλόπουλου, ώστε η κάθε πλευρά για λογαριασμό της να βγει «νικήτρια» στις σχετικές εκλογές. Ακολουθώντας, και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Αττικής, Π. Φιλίππου (στέλεχος του ΣΥΝ), ο οποίος - στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του οργάνου - είπε ότι το ισχύον ΠΔ είναι σωστό και απλά χρειάζεται κάποια βελτίωση.

Χαρακτηριστική για την κατάσταση είναι η δήλωση του δημοτικού συμβούλου Πετρούπολης, Γιώργου Γιώγου, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ: «Οσο δε μιλάμε για απλή αναλογική, δε μιλάμε στο όνομα της δημοκρατίας, αλλά με παραταξιακές λογικές που δε μας τιμούν», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος σε ό,τι αφορά στον τρόπο εκλογής των συλλογικών οργάνων, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει «αντιστοίχιση πληθυσμιακού κριτηρίου και καταγραφή του εκλογικού σώματος, την πρώτη Κυριακή, πανελλαδικά». Σχολιάζοντας δε τη στάση της ΚΕΔΚΕ απέναντι στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως, για παράδειγμα, το οικονομικό, ο Γ. Γιώγος τόνισε ότι δήθεν η «διαμαρτυρία» της είναι «διαμαρτυρία του μισόλεπτου στα κανάλια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ