Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΡΕΝΤΗ
Σε ιδιώτες το πάρκο Αγίας Αννας

Εντονη η αντίδραση της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Στην απόφαση - πρόκληση για «εκδήλωση ενδιαφέροντος» από ιδιώτη ώστε να νοικιάσει το πάρκο της Αγίας Αννας, έκτασης 27 στρεμμάτων, προχώρησε προχτές το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος του Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης που εκλέγεται με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συγκεντρώνοντας τις ψήφους της συμπολίτευσης αλλά και αυτές της μείζονος αντιπολίτευσης (ΝΔ). Για την ενοικίαση μάλιστα, εκμετάλλευση, φύλαξη και συντήρηση του πάρκου, ζητάει από τους επιχειρηματίες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, το εξευτελιστικό ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ το χρόνο!

Η μόνη παράταξη που αντιτάχθηκε, ήταν η «Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΠΑΣ), που με τους Δημοτικούς της Συμβούλους και τον επικεφαλής της, εξέφρασαν τη διάθεση των 2.500 κατοίκων της περιοχής και την ομόφωνη απόφαση του Οικιστικού τους Συλλόγου, να διατηρήσει το Πάρκο, το δημόσιο χαρακτήρα του, πλήρως απαλλαγμένο από κάθε επιχειρηματική χρήση. Το πάρκο αυτό αποτελεί άλλωστε τον τελευταίο και μοναδικό ενιαίο χώρο οργανωμένου πρασίνου, όχι μόνο για την ιδιαίτερα υποβαθμισμένη περιοχή του Ρέντη, αλλά και για ολόκληρο τον Ελαιώνα.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αμέσως μετά τις πρόσφατες εκλογές, τόνισε μιλώντας στο «Ρ» ο Μιχάλης Φιορεντής, επικεφαλής της ΠΑΣ, επιχείρησε να φέρει το θέμα της εκχώρησης σε ιδιώτη, αλλά απέτυχε. Στη δεύτερη προσπάθεια, στο αμέσως επόμενο ΔΣ και μετά από πιέσεις σε κατοίκους και παράγοντες που αντιδρούσαν, απέσπασε τελικά τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας.

«Το χειρότερο όλων, πρόσθεσε, είναι ότι αυτή η Δημοτική Αρχή υπερηφανεύεται για μια σειρά ανάλογες αποφάσεις που έχει πάρει, με τις οποίες, έχει ξεπουλήσει τις μεγαλύτερες εκτάσεις και υποδομές που είχε στην ιδιοκτησία του ο Δήμος, αποκλείοντας την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των δημοτών του σε αυτές. Τέτοιοι χώροι είναι το Λούνα Παρκ "ALLOU FAN PARK", το κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ", οι δύο δημοτικοί κινηματογράφοι κ.ά. Πρόκειται για την ίδια Δημοτική Αρχή που έχει επιβάλει στους Ρεντιώτες, αυξήσεις των δημοτικών τελών που ξεπερνούν το 53% την τελευταία 5ετία».

Για την «Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία», επισήμανε, τίποτα δεν τελειώνει με αυτές τις αποφάσεις. Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο και μέχρι τέλους, το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της δημοτικής περιουσίας και θα σταθούμε με συνέπεια στο πλάι των δημοτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφισμα κατά της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο (2018-10-11 00:00:00.0)
«Πρότυπο» φοροεισπράκτορα (2006-12-28 00:00:00.0)
Ηρθε η ώρα για την αλλαγή στη Δραπετσώνα (2002-09-07 00:00:00.0)
Ο Βαγγέλης Κυριακού υποψήφιος δήμαρχος (1998-07-25 00:00:00.0)
Στο βωμό του κέρδους και το κτήμα Καμπά (1998-04-29 00:00:00.0)
Το κτήμα Σερπιέρη στο λαό (1997-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ