Σάββατο 25 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΕΝΤΗ"
Ο Βαγγέλης Κυριακού υποψήφιος δήμαρχος

Ενα δοκιμασμένο αγωνιστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Βαγγέλη Κυριακού, προτείνει για υποψήφιο δήμαρχο Ρέντη η "Προοδευτική Αγωνιστική Συνεργασία".Τον παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος Ρέντη Μιχάλης Φιορεντής, τονίζοντας την προσφορά του στην ΤΑ και ιδιαίτερα στο Ρέντη, που για δυο τετραετίες από το 1982 επικεφαλής συνδυασμού εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος. Σημείωσε ότι παρά τις έντονες προσπάθειες της ΠΑΣ για συνεργασία και με άλλες δυνάμεις στις εκλογές, αυτές δεν απέδωσαν διότι υπήρξαν παράγοντες και κόμματα που τη συνεργασία την ήθελαν σαν άλλοθι της κυβέρνησης για τα όσα κάνει στην ΤΑ.

"Ο συνδυασμός μας μπορεί να είναι στο δεύτερο γύρο",τόνισε ο Β. Κυριακού, προσθέτοντας ότι για να γίνει αυτό πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι συνειδήσεις όσων θέλουν κάτι διαφορετικό για το δήμο. "Εμείς δεν έχουμε τη βοήθεια που εργολαβικά έχει αναλάβει να δώσει στο σημερινό δήμαρχο ο Κ. Λαλιώτης, έχουμε όμως ένα μεγάλο σύμμαχο: Το λαό",υπογράμμισε ο Β. Κυριακού.

Αναφερόμενος εξάλλου στο πώς βλέπουν τις επικείμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ, σημείωσε ότι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να εκλέξουν όσο γίνεται περισσότερους δικούς τους δημάρχους, αποσιωπώντας το πραγματικό τους νόημα που είναι η αλλαγή προς όφελος του λαού της εφαρμοζόμενης σήμερα πολιτικής. "Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να δώσουμε την πραγματική διάσταση των εκλογών που συγκρούονται δύο πολιτικές: Αυτή που θέλει την ΤΑ μηχανισμό υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων και η άλλη που τη θέλει διεκδικητική, μπροστάρη και υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων", είπε ο Β. Κυριακού. Και πρόσθεσε: "Τα προβλήματα δε δημιουργούνται μόνα τους. Τα γεννά η πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Δε φέρει καμία ευθύνη ο λαός του Ρέντη για το γκέτο του Μπολτσή, αλλά η πολιτική που στήριξε τα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία. Δε φταίει ο κακός καιρός που πνιγόμαστε όταν βρέχει, αλλά η πολιτική που δε μεριμνά για την αντιπλημμυρική προστασία μας. Δε φταίνε οι κακοί μαθητές ή οι κακοί καθηγητές και τα παιδιά για το μικρό ποσοστό εισαγωγής των μαθητών του Ρέντη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Από το Ρέντη λείπουν τα έργα υποδομής, που για να γίνουν όμως χρειάζεται να έρθεις σε ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα και την κάθε φορά κυβερνητική πολιτική".

Στο σύντομο χαιρετισμό της η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη, αφού επισήμανε ότι με τον Β. Κυριακού έχουν συναντηθεί σε όλους τους αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, τόνισε: "Ο Βαγγέλης Κυριακού είναι εγγύηση για την παράταξη και η δύναμη της παράταξης βρίσκεται στις θέσεις της για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ