Σάββατο 25 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΡΑΒΙΑΣ"
Οχι στην ερήμωση της υπαίθρου

Με στόχο την ανάπτυξη των Κοινοτήτων Αποστολιάς,Βάριανης,Γραβιάς,Καλοσκοπής,Καστελλίων,Μαριολάτων,Οινοχωρίου,Σκλήθρου - που αποτελούν το νέο Δήμο Γραβιάς - ώστε να μην ερημώσει η περιοχή και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων, ιδρύθηκε η "Αδέσμευτη Δημοτική Ενωτική Κίνηση" (ΑΔΕΚ), με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Μπάκα.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας της Κίνησης, οι κοινότητες βρίσκονται στα πρόθυρα της ερήμωσης, καθώς εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν γίνει τα έργα αυτά που θα μπορούσαν να ανεβάσουν το επίπεδο της ζωής στην περιοχή και να δώσουν διέξοδο στους νέους ανθρώπους, που αναγκάζονται να φεύγουν στα αστικά κέντρα για να βρουν δουλιά.

"Η ΑΔΕΚ, τονίζεται στην ανακοίνωση, ιδρύθηκε για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της περιοχής μας και με στόχο να ενώσει τον κόσμο πάνω στα κοινά προβλήματα, μακριά από διλήμματα αρεστών ή όχι στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση. Εμείς διεκδικούμε ένα δήμο που θα κοιτάξει τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής και είμαστε ενάντια στον νόμο "Καποδίστρια" γιατί ξέρουμε ότι μόνο στόχο έχει να μετατρέψει το δήμο σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, σε βάρος του δημότη".

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι άμεση προτεραιότητα της Κίνησης είναι η αποτελεσματική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και η αξιοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων, με τη συμμετοχή του δημότη. "Απευθυνόμαστε σε κάθε σκεπτόμενο πατριώτη και δεσμευόμαστε ότι κάθε μας κίνηση θα έχει γνώμονα τη λύση των προβλημάτων της περιοχής. Ηρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ