Σάββατο 25 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Εκατομμύρια για την "τσιμεντο-παιδούπολη"

Με 80 επιπλέον εκατομμύρια - μετά τα πρώτα εκατό - αποφάσισε η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας να πριμοδοτήσει την καταστροφή του Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας από το δήμαρχο Π. Γρετζελιά.

Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και του συλλόγου "Φίλοι του δάσους, του πρασίνου και του φυσικού περιβάλλοντος" Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Ιωνίας και Ν. Χαλκηδόνας η πλειοψηφία ενέκρινε την αύξηση των κονδυλίων για την ολοκλήρωση της... τσιμεντοπαιδούπολης - συνολικού κόστους 246 εκατομμυρίων δραχμών - που "φυτεύεται" στο άλσος, με τη δικαιολογία ότι έχει εγκριθεί το έργο από τη Νομαρχία, όταν κατατέθηκε από το Δήμο η δεύτερη και βελτιωμένη περιβαλλοντική μελέτη, που θα διασφάλιζε υποτίθεται την προστασία του άλσους.

Να μην εγκριθεί η πίστωση, τουλάχιστον πριν πραγματοποιηθεί αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας - καθώς από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο φαίνεται ότι μόνο οικολογική παιδούπολη δεν κατασκευάζεται στη Ν. Φιλαδέλφεια - ζήτησε ο επικεφαλής της ΝΑΣ Σπ. Χαλβατζής και οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας, ωστόσο η πλειοψηφία επέμεινε στην υπερψήφιση της πρότασης.

Να σημειώσουμε ότι στη μελέτη που είχε εγκριθεί από τη Νομαρχία προβλεπόταν ρητά ότι η επέμβαση θα αφορά μόνο το χώρο της υπάρχουσας παιδικής χαράς και το χέρσο χώρο στο ανατολικό μέρος της, ενώ απαγορευόταν η κοπή δέντρων και επιβαλλόταν η φύτευση νέων. Επίσης οι επεμβάσεις στο χώρο έπρεπε να μη διαταράσσουν τη φυσική ανανέωση του δάσους, ούτε τον υδροφόρο ορίζοντα και η παιδούπολη να οριοθετηθεί περιμετρικά με ξύλινους φράχτες.

Ολα τα σημεία έχουν καταστρατηγηθεί και η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου το γνώριζε αυτό, αλλά δε συγκινήθηκε όταν οι κάτοικοι τους προσκάλεσαν να επισκεφθούν άλλη παιδική χαρά στη Ν. Φιλαδέλφεια, που ο δήμαρχος έχει φτιάξει με τσιμεντένιο δάπεδο καλυμμένο με πλαστικό τάπητα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ