Σάββατο 25 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αναστολή της απόφασης για τις κάρτες των ΑΜΕΑ

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με χτεσινή απόφασή της (445/98) ανέστειλε την από 20-3-1998 κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας και του υφυπουργού Οικονομικών, που έβαζε περιορισμούς στη χορήγηση καρτών μετακίνησης σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Το υπουργείο Υγείας, υπακούοντας στην ψυχρή λογική των αριθμών και του περιορισμού δήθεν των ελλειμμάτων, έφτασε στο σημείο να βάλει περιορισμούς στη δωρεάν μετακίνηση των ΑΜΕΑ με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη! Συγκεκριμένα καταργούσε τη χορήγηση κάρτας, όταν το ετήσιο δηλωθέν ατομικό εισόδημά τους ξεπερνούσε τα 3.500.000 δραχμές ή το συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 5.500.000 δραχμές.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, όλα τα μέλη του "Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών" που κατοικούν μόνιμα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μπορούν να μετακινούνται δωρεάν από τις αστικές συγκοινωνίες, ανεξάρτητα από το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημά τους.

Την προσφυγή στο ΣτΕ είχε κάνει ο "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών" και το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του. Τα νέα δεδομένα με τη δωρεάν μετακίνηση των τυφλών θα ισχύσουν μέχρι την οριστική δικάσιμο 4-5-1999, οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργού Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ