Σάββατο 25 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Διευρύνεται η υποστήριξη του συνδυασμού

Συνεχίζονται καθημερινά οι προσπάθειες του συνδυασμού "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Αντεπίθεση Τώρα" για τη διεύρυνση του ψηφοδελτίου με ανθρώπους που προέρχονται από κοινωνικά στρώματα που δίνουν τη μάχη για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικητική - αγωνιστική. Ανθρωποι του πολιτισμού, του αθλητισμού, της εργασίας και του καθημερινού μόχθου, νέοι αλλά και άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, στηρίζουν την προσπάθεια διεύρυνσης και δηλώνουν έτοιμοι να αγωνιστούν μαζί και μέσα από το συνδυασμό, για να ανατραπεί η πολιτική που θέλει την ΤΑ φτωχό συγγενή. Ενάντια στην πολιτική που θέλει να μετατρέψει την ΤΑ σε μακρύ χέρι της πολιτικής και κυβερνητικής εξουσίας, που θα μπαίνει όλο και βαθιά στην τσέπη του λαού, βάζοντας νέα χαράτσια και ξεπουλώντας τη δημοτική περιουσία σε μεγαλοεργολάβους.

Μέσα από τις συζητήσεις που αναπτύσσονται στις επαφές που κάνει ο συνδυασμός, φαίνεται να συμφωνούν πώς ούτε όσοι ευαγγελίζονται την "Αναγέννηση" (ΝΔ), ούτε όσοι δηλώνουν ότι "ξέρουν - θέλουν - μπορούν" (ΠΑΣΟΚ), ούτε αυτοί που έχουν τα "κλειδιά" (ΣΥΝ) για τη λύση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης, είναι ικανοί να προχωρήσουν σε βαθιές τομές, αφού βάζουν στο περιθώριο τον άνθρωπο και τους αγώνες του.

Περιγράφοντας τη λογική μέσα στην οποία κινείται ο συνδυασμός και στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών διεύρυνσης του ψηφοδελτίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης ανέφερε: "Εχουμε καθαρό πως μόνο αν οι ίδιοι οι δημότες αποφασίσουν να ασχοληθούν μαζί μας με τα κοινά, να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν, τότε μπορεί να ανάψει φως για ανακατατάξεις και στο χώρο της ΤΑ. Να αρχίσουν να λύνονται προβλήματα με λαϊκή πίεση προς την κεντρική πολιτική εξουσία για περιορισμό της ασυδοσίας των λίγων, αλλαγή νομοθετικού πλαισίου και διάθεση σοβαρών πόρων από τον κρατικό κορβανά, αντίστοιχων με τις αρμοδιότητες που φορτώνεται η ΤΑ".

Περιοδεία στο Β' ΚΑΠΗ

Βαθιά γνώση των προβλημάτων της τρίτης ηλικίας έδειξε ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Θανάσης Γιαννούσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε χτες στο Β' ΚΑΠΗ. Μιλώντας προς τους ηλικιωμένους αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε ως δήμαρχος την περίοδο Φλεβάρη - Δεκέμβρη του 1982 για να γίνουν τα ΚΑΠΗ στέκι των απόμαχων του μόχθου. "Είπαμε τότε, πως αξίζει να διαθέσει η πολιτεία λίγα ψίχουλα γι' αυτούς που τα έδωσαν όλα στη ζωή, χωρίς να γευτούν χαρές, χωρίς να πάρουν τίποτα. Ομως σήμερα, μετά από τρεις τετραετίες και κάτω από μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση και η διοίκηση του δήμου, μας ετοιμάζουν ξανά τον Καιάδα", επισήμανε ο πρώην δήμαρχος, αναφερόμενος στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διαθέσει μόλις 8 εκατ. δραχμές για κάθε ΚΑΠΗ. Χρήματα που δε φθάνουν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες. Κάλεσε λοιπόν όλους τους ηλικιωμένους να συνταχθούν με το ψηφοδέλτιο "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Αντεπίθεση Τώρα" και να δώσουν τη μάχη με όση δύναμη τους απομένει. "Να κάνουμε μια άλλη ΤΑ που στο κέντρο της προσοχής της θα είναι ο άνθρωπος. Μια ΤΑ που θα ενδιαφέρεται για τους απόμαχους της δουλιάς και θα μπορεί να δώσει τη γεύση της χαράς στα στερνά μας χρόνια", κατέληξε ο Θ. Γιαννούσης.

  • Το βράδυ της Τετάρτης, η Επιτροπή Νέων, που συγκροτήθηκε στο πλευρό της ΔΑΚ, για την πλαισίωση και την ολόπλευρη στήριξη της "ΘεσσαλοΝΙΚΗΣ Αντεπίθεση Τώρα", διοργάνωσε γλέντι στην ταράτσα του Εργατικού Κέντρου. Παρουσία του Αγάπιου Σαχίνη, αλλά και άλλων εκπροσώπων των Κινήσεων που στηρίζουν το συνδυασμό, μέσα σε φιλικό κλίμα, συνοδεία καλού κρασιού και μεζέδων, δόθηκε το σήμα της απαρχής του αγώνα των νέων της πόλης για μια ΤΑ που θα νοιάζεται και θα επιλύει τα προβλήματα της νεολαίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ