Σάββατο 25 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Η νεολαία στη μάχη για τα δικαιώματά της

Προφεστιβαλική εκδήλωση ΟΒ Κερατσινίου

Σε μια κατάμεστη πλατεία στο Κερατσίνι οι νέοι και οι νέες έστειλαν προχτές το βράδυ σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι αυτή η στυγνή αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί και η οποία τους στερεί τα δικαιώματά τους δεν πρόκειται να περάσει. Το βήμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης της ΟΒ Κερατσινίου της ΚΝΕ μετατράπηκε, σε βήμα πάλης και διεκδίκησης για καλύτερη μόρφωση, δουλιά, ερασιτεχνική δημιουργία.

Χαιρετίζοντας στην εκδήλωση η Ελένη Παπαδοπούλου,υποψήφια δήμαρχος ΔΑΣ Κερατσινίου τόνισε ότι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για την παράταξη είναι η νεολαία και τα προβλήματά της. "Οι νέοι στο Κερατσίνι ανήκουν στη γενιά της αντεπίθεσης και της αντίστασης. Ανήκουν σε αυτούς που συνεχίζουν να ονειρεύονται, να τραγουδάνε και να παλεύουν", κατέληξε.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός,αναφέρθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποιόταν την ίδια ώρα στου Μαξίμου, μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα και τον τραγικό και ηρωικό θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Σοφιανός, αναφέρθηκε στην προχθεσινή απεργία της ΓΣΕΕ, λέγοντας ότι παρά την υπονόμευσή της από τις πουλημένες ηγεσίες, που φυσικά ούτε καν φάνηκαν στη συγκέντρωση, ήταν μια πρώτη απάντηση του λαϊκού κινήματος, στο χτύπημα όλων αυτών των δικαιωμάτων που με αίμα έχει κατακτήσει η εργατική τάξη. Αφού έκανε μια αναλυτική αναφορά στο νομοσχέδιο και αποκάλυψε τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις που θα έχει για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους, που είναι τα πρώτα θύματα αυτής της κατάστασης, τόνισε: "Δεν μπορούμε να αφήσουμε να κάνουν πράξη το όραμά τους, να μπούμε δηλαδή στο νέο αιώνα με εργασιακές συνθήκες του προηγούμενου αιώνα. Πρέπει όλα τα τμήματα της νεολαίας να μπουν στη μάχη να διεκδικήσουν σταθερή δουλιά για όλους, δουλιά με δικαιώματα, άμεση επιδότηση των ανέργων, χωρίς προϋποθέσεις. Ο δρόμος γι' αυτό είναι, να παλέψουμε ενωμένοι για ό,τι μας ανήκει. Είναι να υπάρξει ένας νεανικός αέρας στα σωματεία, σε συνδυασμό με τη στήριξη των ταξικών εκείνων δυνάμεων, που παλεύουν ενάντια στη συντήρηση και το συμβιβασμό".

Κλείνοντας την ομιλία του, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, τόνισε ότι θα πρέπει να δυναμώσει η άλλη πολιτική φωνή, αυτή του ΚΚΕ. "Μπορούμε και πρέπει, είπε, στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε να δώσουμε αγωνιστική απάντηση. Να τη δώσουμε και μέσα από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, που όλοι θυμήθηκαν ή θα θυμηθούν. Να φωνάξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως θα θελήσουν να το παρουσιάσουν, να απαντήσουμε ενωτικά αγωνιστικά με τους εκλογικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμους και νομούς".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Η νεολαία θα δώσει την απάντησή της" (1998-09-08 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις (1998-07-22 00:00:00.0)
Να ανεβάσουμε την απαιτητικότητά μας (1998-05-06 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις (1997-08-26 00:00:00.0)
Εντυπωσιακή συγκέντρωση της ΚΝΕ στη Λάρισα (1996-11-12 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εξορμήσεις (1996-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ